Rezultat istraživanja

40% žena u medijima doživjelo je neku vrstu seksualnog uznemiravanja

Osamdeset posto slučajeva seksualnog uznemiravanja ostaje neprijavljeno.
Vijesti / Crna Kronika | 05. 04. 2022. u 12:03 Hina

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sindikat novinara Hrvatske (SNH) izvijestio je u utorak kako su u sklopu borbe protiv seksualnog uznemiravanja u hrvatskim redakcijama pokrenuli anketu koja će biti polazište za daljnje aktivnosti.

Četrdeset posto žena koje se bave medijima doživjelo je neku vrstu seksualnog uznemiravanja na radnome mjestu, pokazalo je istraživanje Svjetskog udruženja izdavača (WAN-IFRA). Osamdeset posto slučajeva seksualnog uznemiravanja ostaje neprijavljeno, uglavnom zbog straha od negativnog utjecaja, straha od gubitka posla, straha da im se ne vjeruje ili straha od odmazde, zaključuju u SNH.

''Sindikat novinara Hrvatske već je upozoravao na lošu regulativu i slabu zaštitu i podršku žrtvama seksualnog uznemiravanja u redakcijama. Nastavljamo borbu te vas pozivamo da ispunite anketu na linku: https://s.surveyplanet.com/mvstq457", navode u SNH.

Iz te novinarske strukovne organizacije podsjećaju i na kampanju #ženeujavnomprostoru pokrenute prije nekoliko mjeseci koja je pokazala s čime se žene suočavaju na radnome mjestu i u svakodnevnom životu te koliko su zapravo izložene seksualnom uznemiravanju i zlostavljanju. Zajednički nazivnik većine svjedočanstava u Hrvatskoj je manjak podrške. Podrška je izostala i kada se uznemiravanje događalo i nakon što su svjedočile.

Kopirati
Drag cursor here to close