Tragedija

10-godišnja djevojčica preminula od meningitisa

Riječ je o djevojčici koja je štićenica Javne ustanove "Dom porodice" u Zenici, a koja se liječniku javila prvobitno s tegobama boli zuba i glave.
Vijesti / Crna Kronika | 17. 01. 2023. u 13:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na Urgentnom bloku Kantonalne bolnice u Zenici preminula je 10-godišnja djevojčica, štićenica doma za nezbrinutu djecu "Dom porodica" Zenica, potvrđeno je za Klix.ba.

Kako prenose mediji situacija se zakomplicirala, a liječničkim pretragama utvrđeno je da se radi o meningitisu koji je zahvatio područje oka i glave zbog čega nesretnoj djevojčici nije bilo spasa.

Riječ je o djevojčici koja je štićenica Javne ustanove "Dom porodice" u Zenici, a koja se liječniku javila prvobitno s tegobama boli zuba i glave.

Navodno nije imala izrazito povišenu temperaturu pa je nakon propisane terapije i analize krvi otpuštena na kućno liječenje, prenosi Avaz.

Situacija se zakomplicirala u subotu navečer kada se ponovo javila Hitnu službu KB Zenica, zatim upućena u bolnicu, gdje je i preminula.

U izjavi za Klix.ba direktor ustanove koja je bila staratelj djevojčice Centra za socijalni rad Zenica Muamer Mehić je kazao da su informaciju o smrti djevojčice dobili jučer te da su o tome upoznali i biološke roditelje.

"Dijete je sudskom presudom oduzeto od roditelja te je bilo u Domu porodica Zenica. Kako su nas izvijestili, oni su poduzeli sve aktivnosti kako bi djevojčica imala svu potrebnu medicinsku njegu, ali nakon pogoršanog stanja prevezena je u bolnicu gdje je nažalost preminula", kazao je Mehić.

Liječničkim pregledima je utvrđeno da je djevojčica preminula uslijed pogoršanog stanja uzrokovanog meningitisom.

Mehić je kazao da će nadležno kantonalno ministarstvo snijeti sve troškove dženaze, kako je to propisano zakonom.

Kopirati
Drag cursor here to close