Komentar visokog predstavnika

Schmidt: ''Ovo je mogući početak procesa ključnog za budućnost BiH u EU''

''Ovo je mogući početak procesa ključnog za budućnost i prosperitet BiH u EU obitelji'', ocijenio je Schmidt u objavi na platformi X.
Vijesti / BiH-EU | 12. 03. 2024. u 14:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Visoki predstavnik za BiH Christian Schmidt pozdravio je danas najavu predsjednice Europske komisije Ursule von der Leyen da će Komisija preporučiti Europskom vijeću otvaranje pristupnih pregovora sa Bosnom i Hercegovinom.

''Zahvalan sam na najavi predsjednice Von der Leyen da Europska komisija preporučuje otvaranje pristupnih pregovora sa Bosnom i Hercegovinom.

Ovo je mogući početak procesa ključnog za budućnost i prosperitet BiH u EU obitelji'', ocijenio je Schmidt u objavi na platformi X.

Kako je najavio, pružit će punu podršku i saradnju u skladu sa dejtonskim mandatom.

Podsjetimo, Predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen potvrdila je u utorak u Europskom parlamentu da će preporučiti otvaranje pregovora s Bosnom i Hercegovinom.

Kazala je kako je Bosna i Hercegovina napravila u posljednjih godinu dana najveći napredak u odnosu na protekle desetljeće.

Von der Leyen je navela listu stvari koje je Bosna i Hercegovina uradila na putu prema EU i pozdravila napore vlasti u BiH. 

Kopirati
Drag cursor here to close