Posjet

IDDEEA BiH ima podršku EU

Kroz pretpristupne fondove IPA 2017 i IPA 2019, Delegacija Europske unije pružila je značajnu podršku IDDEEA-i BiH putem nabavke visokokvalitetne opreme i kroz pružanje relevantnih usluga.
Vijesti / BiH-EU | 28. 11. 2023. u 08:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Direktor Agencije za identifikacijske dokumente, evidenciju i razmjenu podataka Bosne i Hercegovine (IDDEEA BiH) Almir Badnjević posjetio je Delegaciju Europske unije u Bosni i Hercegovini, gdjе je imao sastanak sa specijalnim predstavnikom EU Johannom Sattlerom.

Tijekom susreta istaknuta je dugogodišnja uspješna suradnja između IDDEEA-e BiH i Delegacije Europske unije, s posebnim naglaskom na značajnu podršku koju je IDDEEA BiH dobila kroz IPA fondove. Ova podrška je esencijalna za ispunjavanje UN-ovih održivih razvojnih ciljeva (SDG), kao i prioriteta EU Digitalne strategije, te EU prioriteta postavljenih pred Bosnu i Hercegovinu.

Kroz pretpristupne fondove IPA 2017 i IPA 2019, Delegacija Europske unije pružila je značajnu podršku IDDEEA-i BiH putem nabavke visokokvalitetne opreme i kroz pružanje relevantnih usluga. Ovo je rezultiralo jačanjem institucija u Bosni i Hercegovini, omogućavajući efikasnije obavljanje njihovih nadležnosti, a također je važno za pripremu zemlje za integraciju u Europsku uniju.

IDDEEA BiH je fokusirana na aktivnosti koje imaju za cilj izgradnju sigurne i održive digitalne infrastrukture, usklađene sa zahtjevima definiranim u dokumentu Digitalna dekada 2030, pokrenutom od strane Europske komisije. Osnovni cilj je unapređenje javnih usluga putem stopostotne digitalizacije, osiguravajući istovremeno inkluzivan pristup digitalnom identitetu.

Sve aktivnosti IDDEEA-e BiH usmjerene su ka jačanju kapaciteta i pružanju vrhunskih usluga, podržavajući direktno reforme javne uprave. Ovi napori kontinuirano doprinose profesionalnosti i transparentnosti u radu svih institucija i građana koji koriste usluge IDDEEA-e BiH.

Badnjević je zahvalio šefu Delegacije Europske unije, Johannu Sattleru, na stalnoj podršci koju pruža IDDEEA-i BiH te istaknuo predanost Agencije daljnjem napretku i unaprjeđenju digitalne infrastrukture u skladu sa standardima Europske unije.

''Ova posjeta i kontinuirana podrška Delegacije Europske unije jasno pokazuju predanost obje strane jačanju institucija i usklađivanju s europskim standardima, što će rezultirati pozitivnim promjenama i daljnjim napretkom u Bosni i Hercegovini'', priopćeno je iz IDDEEA-e.

U sljedećim danima planirano je njihovo obraćanje na pres-konferenciji koju zajedno pripremaju Delegacija Europske unije i IDDEEA BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close