Koliko klubova ispada?

UO RSBiH: Pojavile su se dezinformacije o broju ekipa koje napuštaju Premijer ligu

"Neće biti nikakvih odstupanja od usvojenih propozicija", ističe se u saopćenju Upravnog odbora RSBiH, koje potpisuje osam njenih članova.
Sport / Rukomet | 12. 04. 2023. u 10:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Koliko klubova napušta Premijer ligu BiH za rukometaše? Na početku sezone, prošle godine, Upravni odbor Rukometnog saveza je jednoglasno donio odluku o ispadanju pet ekipa iz muške Premijer lige BiH u sezoni 2022/23, međutim, u toku sezone pokrenuta je inicijativa iz Rukometnog saveza Republike Srpske o poništavanju ovakve odluke.

Ona je činilo se urodila plodom i u petak 7. travnja Nadzorni odbor RSBiH je tu odluku poništio, što bi značilo da ispadaju tri kluba, međutim, novi obrt desio se u utorak kada se oglasio Upravni odbor RSBiH, preciznije većina njegovih članova, s potpuno drugačijim informacijama.

"Neće biti nikakvih odstupanja od usvojenih propozicija", ističe se u saopćenju Upravnog odbora RSBiH, koje potpisuje osam njenih članova.

Saopćenje su potpisali članovi Upravnog odbora Članovi UO RSBiH Slobodan Zadro, Kenan Magoda, Zoran Trlin, Emir Dautović, Branko Vukojević, Nedim Musić, Dario Pušić i Haris Galijašević, a prenosimo ga u cijelosti:

"Ovim putem želimo informirati javnost da se natjecanje u Premijer ligama BiH za rukometaše i rukometašice, provodi prema Propozicijama takmičenja koje je na temelju svojih nadležnosti, poštujući sve normativne akte RSBiH, usvojio UO RSBiH i da nema i neće biti nikakvih odstupanja od usvojenih propozicija.

Također, ističemo da su dezinformacije koje su se pojavile u javnosti o promjenama broja ekipa koje će na kraju sezone napustiti Premijer ligu, plod neovlaštenog i nenadležnog predstavljanja, preglasavanja i osobnih stavova pojedinaca, te da nemaju uporište niti u jednom normativnom aktu RSBiH.

S obzirom na to da je plasiranje ovih dezinformacija u javnosti izazvalo uznemirenost i zbunjenost, te s obzirom na to da su navedene dezinformacije plasirane s potpisom osobe koja se lažno predstavlja kao predsjednik Nadzornog odbora RSBiH, mi dolje potpisani pokrećemo disciplinski postupak protiv istog.

Žalosti činjenica da su pojedini članovi UO RSBiH koji su bili glavni zagovornici usvajanja Propozicija s ovakvim odredbama oko broja klubova koji napuštaju Premijer lige na kraju sezone, odjednom zbog stanja na tabelama, postali glavni protivnici primjene Propozicija.

Želimo informirati rukometnu javnost da Propozicije natjecanja Premijer lige u obje konkurencije, usvojene temeljem svih normativnih akata RSBiH, JEDNOGLASNO od svih članova UO RS BiH i da su kao takve obvezujuće za sve sudionike natjecanja”, navodi se u saopćenju osam članova UO RSBIH.

Kopirati
Drag cursor here to close