Bh. rukomet

Udruženje rukometnih sudaca najavilo bojkot, povjerenik natjecanja kaže utakmice se igraju

Sport / Rukomet | 01. 10. 2015. u 17:12 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Udruženje rukometnih sudaca Bosne i Hercegovine donijelo je odluku o zamrzavanju svih aktivnosti, obnašanja službenih dužnosti na natjecanjima pod okriljem Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine.

Tom odlukom moglo bi doći do obustave svih rukometnih natjecanja u BiH.

Kako se navodi u priopćenju tog udruženja, uzrok navedene odluke je grubo kršenje pojedinih članova Statuta Rukometnog saveza BiH (RSBiH), Pravilnika o organizaciji natjecanja, te Propozicija natjecanja.

"Zbog navedenog se od organa RS BiH traži da urade sve kako bi se natjecanja u organizaciji RS BiH vratila u okvire zakona, Statuta i Pravilnika RS BiH" priopćeno je iz Udruženja sudaca, prenosi portal "Svijet rukometa".

U osvrtu na priopćenje Udruženja, povjerenik natjecanja muške Premijer lige Amir Zahirović je za Fenu kazao, da je odgađanje igranja kola ili pojedinih utakmica u isključivoj nadležnosti povjerenika.

''Udruženje se uopće u tome ne pita, ne može donijeti takvu odluku, niti imaju razloga da je donese. Po Statutu RS BiH takva organizaciju uopće ne postoji. Razgovarao sam sa sucima koji su delegirani za ovo kolo i svi sudački parovi su do današnjeg dana potvrdili da će suditi utakmice narednog kola.

Po propozicijama suci mogu otkazati utakmice najkasnije do ponedjeljka. Obzirom da su suci već delegirani nema mogućnosti da otkažu suđenje 24 sata prije utakmice'' kazao je Amir Zahirović.

Po njegovim riječima utakmice 4. kola muške i 1. kola ženske rukometne Premijer lige trebaju se igrati se kako je i najavljeno, 2. 3. i 4. listopada.

Kopirati
Drag cursor here to close