Pripreme za EP

Šuman: Nakon Poreča kratimo popis

Izbornik Šuman još uvijek nije odredio završni, posljednji popis onih 18 koji će krenuti prema Norveškoj.
Sport / Rukomet | 02. 01. 2020. u 17:05 Feđa IBRULJ | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Novogodišnji praznici su završeni, muška rukometna reprezentacija BiH ulazi u završnu fazu priprema pred nastup na Europskom prvenstvu.

Tijekom prvog dijela odigrane su dvije kontrolne utakmice, ali će realno tek sljedeće dvije dati jednim dijelom odgovor na pitanje koliko može ova selekcija u društvu odabranih.

Izbornik Šuman još uvijek nije odredio završni, posljednji popis onih 18 koji će krenuti prema Norveškoj.

''To je ono najteže što moram uraditi, skratiti taj popis igrača, a to ćemo napraviti nakon turnir u Poreču. Svi ovi momci koji su tu su zaslužili da budu na Europskom prvenstvu, međutim pravila su takva. Vidjet ćemo kako će stvari izgledati u provjerama protiv jakih protivnika kao što su Hrvatska i Katar. Planirali smo u Poreču pored dvije utakmice odraditi i pet treninga, radit ćemo ono što planiramo raditi protiv Norveške, Portugala i Francuske, jer kada doputujemo u Trondheim nećemo imati previše vremena'', rekao je.

''Fokusirani smo na napad, protunapad, tranziciju, brzi centar. Ono što je važno u napadu moramo imati prije svega disciplinu, jer ćemo igrati protiv izuzetno jakih selekcija, Francuske, Norveške, Portugala. U Norveškoj neće imati previše vremena raditi na svim ovim stvarima, jer tamo slijede utakmice, jako važna biti rekuperacija igrača između dvije utakmice'', kaže izbornik Bilal Šuman. 

Utakmica protiv Katara na rasporedu je u petak od 18 sati, dok je susret Hrvatska - BiH na programu dan kasnije od 16 sati i 45 minuta.

Kopirati
Drag cursor here to close