U sklopu priprema za Euro

Slovenija nadigrala Hrvatsku

Strijelce oslabljene Hrvatske predvodili su Luka Šebetić i Luka Cindrić sa po pet pogodaka, a triput je mrežu zatresao Ivan Čupić. U slovenskoj reprezentaciji su po sedam golova postigli Blaž Janc i Gašper Marguč.
Sport / Rukomet | 30. 12. 2021. u 11:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U prvoj pripremnoj utakmici za Europsko prvenstvo, rukometna reprezentacija Hrvatske je upisala uvjerljiv poraz u celjskoj dvorani Zlatorog. Slovenija je slavila 33:26, a jedina utjeha izborniku Hrvatske, Horvatu jeste činjenica da nije mogao računati na igrače iz Bundeslige (Duvnjak, Martinović, Brozović, Pešić,...).

Do uvjerljive pobjede Slovenija je stigla prije svega zahvaljujući boljoj igri u drugom dijelu. Nakon prvog poluvremena, Hrvatska je imala dva gola zaostataka, a onda je Slovenija krenula mini serijom 3:0. Uz probleme u obrani, veliki broj tehničkih pogrešaka, Hrvatska je uspjela doći na gol zaostatka, međutim završnica utakmice je u potpunosti pripala domaćinima koji su sa 23:22, pobjegli na velikih 31:23.

Strijelce oslabljene Hrvatske predvodili su Luka Šebetić i Luka Cindrić sa po pet pogodaka, a triput je mrežu zatresao Ivan Čupić. U slovenskoj reprezentaciji su po sedam golova postigli Blaž Janc i Gašper Marguč, a triput je strijelac bio Jure Dolenec.

"Završili smo drugu fazu koja je bila dosta naporna. Sada čekamo završnu fazu kada nam se priključuju Nijemci. Izgubili smo od Slovenije potpuno zasluženo, možda nerealno visoko. Dali smo priliku svim igračima koji su bili na okupljanju i u zadnjih deset minuta smo se raspali i izgubili visoko, jer je Slovenija tim koja to zna iskoristiti", rekao je nakon susreta Hrvoje Horvat.

Hrvatski rukometaši će do početka Europskog prvenstva u Mađarskoj i Slovačkoj (13. - 30. siječnja) odigrati još dvije pripremne utakmice u sklopu Croatia kupa u Osijeku, 6. siječnja (16.45 sati) protiv reprezentacije Bosne i Hercegovine, a 8. siječnja (16.45 sati) protiv Rusije.

U prvom krugu EP-a izabranici Hrvoja Horvata smješteni su u skupinu C kojoj je domaćin Szeged, a natjecanje će otvoriti 13. siječnja (20.30 sati) protiv Francuske. Dva dana poslije (20.30 sati) Hrvatska će igrati protiv Srbije, a 17. siječnja (18 sati) će prvi krug zaključiti dvobojem protiv Ukrajinaca.

Kopirati
Drag cursor here to close