EHF ima stroga pravila

Problemi za 'Kauboje' uoči prvenstva; Pešić će se cijepiti čak četiri puta

Svi igrači i članovi stručnih stožera reprezentacija moraju biti u potpunosti cijepljeni.
Sport / Ostali sportovi | 27. 12. 2021. u 11:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Europska rukometna federacija (EHF) uvela je stroga pravila za nastup na Europskom prvenstvu u rukometu, koje u siječnju počinje u Mađarskoj i Slovačkoj. Kao i na nedavnom Svjetskom prvenstvu rukometašica, svi igrači i članovi stručnih stožera reprezentacija moraju biti u potpunosti cijepljeni protiv koronavirusa, što u većini slučajeva podrazumijeva primanje dvije doze cjepiva.

Nažalost, reprezentacija Hrvatske neće moći računati na kružnog napadača Verona Načinovića koji se dosad cijepio samo jednom, te je potom prebolio koronavirus. Kako je izbornik Hrvoje Horvat kazao u izjavi za Večernji list, Načinović nije želio ništa riskirati jer mu je prekratko vrijeme između prve i druge doze.

U sljedećim danima drugom će se dozom cijepiti desni vanjski Ivan Martinović, a posebno je zanimljiva situacija s vratarom Ivanom Pešićem. On se u Bjelorusiji dvaput cijepio Sputnjikom, no u Njemačkoj se to cjepivo ne priznaje, te se mora dvaput cijepiti cjepivom drugog proizvođača, koje se priznaje u Europskoj uniji.

Navedene smo podatke željeli provjeriti i u Hrvatskom rukometnom savezu, no odgovorni nam ništa nisu mogli potvrditi, pozivajući se na GDPR uredbu kojom nije dozvoljeno objavljivanje osobnih podataka o cijepljenju pojedinih igrača, piše Večernji.

Reprezentaciji su se na pripremama u Poreču priključili Ivan Čupić i Mate Šunjić, a s reprezentacijom je nakon oporavka od Covida-19 i vratar Kristijan Pilipović koji će pravo nastupa na Euru steći 20. siječnja kad će imati punopravno hrvatsko državljanstvo.

Na Svjetskom prvenstvu rukometašica u Španjolskoj koronavirusom su se zarazile tri hrvatske igračice, iako su bile cijepljene. Ćamila Mičijević, Dora Krsnik i Ivana Dežić propustile su većinu utakmica te bez njih reprezentacija nije uspjela ostvariti željeni plasman u četvrtfinale turnira.

Kopirati
Drag cursor here to close