Skupina IV

Slovenci sigurni, velika pobjeda domaćina

Stari neumorni lisac, Kiro Lazarov je opet bio najbolji u redovima Sjeverne Makedonije s pet pogodaka.
Sport / Rukomet | 20. 01. 2021. u 21:26 Feđa Ibrulj | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Slovenci su sigurnom i uvjerljivom pobjedom otvorili drugi krug natjecanja u skupini IV, dok je domaćin Egipat nadigrao Rusiju, pa će kako smo i očekivali ovdje biti velike borbe za dva mjesta koja vode u četvrtfinale.

Do 22 minute susreta između Slovenije i Sjeverne Makedonije utakmica je bila otvorena, a onda su do poluvremena Gajić, Mačkovšek, Cehte i Gaber kreirali prednost od četiri gola. Na to su Slovenci dodali lijepih 5:2 u otvaranju drugog dijela, pa je sve bilo jasno nakon što je na semaforu zasvijetlilo 18:11.

Do kraja utakmice Slovenci su držali utakmicu pod kontrolom, za krajnjih i sigurnih 31:21. Lesjak je bio odličan na golu, sa svojih 17 obrana. Sedam golova je Zabio Gajić, a po pet su dodali Dolenec i Mačkovšek.

Stari neumorni lisac, Kiro Lazarov je opet bio najbolji u redovima Sjeverne Makedonije s pet pogodaka.

Domaća selekcija je i dalje u igri za četvrtfinale. Jednostavno, danas Rusi nisu pronašli način da zaustave Egipćane koji su odigrali fenomenalnu utakmicu.

Podatak da su u cijelom susretu imali nevjerojatnu realizaciju od 74% uz deset promašenih napada to najbolje potvrđuje. Mamdouh je imao sedam od sedam, Sanad i Elahmar su promašili po jednu loptu za šest golova. već u prvom dijelu domaća selekcija je imala prvo mini seriju 3:0, pa onda jednu daleko opasniju 5:0 za velikih 15:8.

Za održavanje prednosti, rukometašima Egipta su trebale manje serije od po dva gola u tri navrata i na kraju je završilo 28:23. Ruski golmani definitivno nisu imali svoj dan, Petković je izrotirao trojicu Pavlenka, Tretinka i Kirejeva za koji su zajedno imali pet obrana.

U napadu je kod Rusije bio usamljen Kosorotov s osam golova. Egipat se probio ovom pobjedom na prvo mjesto i do kraja mora igrati s Bjelorusijom i Slovenijom. Rusi, odnosno selekcija Ruske rukometne federacije će odmjeriti snage sa Sjevernom Makedonijom i Švedskom.

Skupina IV

Slovenija - Sjeverna Makedonija 31:21
Egipat - Rusija 28:23

Kopirati
Drag cursor here to close