Rukomet

Alžirci skoro iznenadili Francuze, pobjeda Švicarske

Alžir su vukli većim dijelom utakmice Berkous sa sedam, odnosno Ayoub sa šest golova. Gerard je utakmicu završio sa solidnih 11 obrana.
Sport / Rukomet | 20. 01. 2021. u 21:14 Feđa Ibrulj | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iako su poraženi na kraju tri razlike rukometaši Alžira bili su vrlo blizu velike senzacije na Svjetskom prvenstvu.

U drugom susretu novoformirane skupine III, Alain Portes je kao izbornik zamalo zagorčao život svojoj Francuskoj s kojom je bio brončani na Olimpijadi 1992. godine. Mahe nije zabio sedmerac na četiri i pol minute prije kraja, a onda je na drugoj strani Naim izjednačio 26:26.

Acquevillo je uz pomoć stative i Zemuchija pogodio za +1, ali su Alžirci na neiskustvo zapucali jedan napada (Naim), što je kaznio na drugoj strani Fabregas. Tri sekunde prije kraja konačan rezultat postavlja Acquevillo.

Gledajući ostatak utakmice, Alžir je u prvom dijelu imao veliku prednost, prvo 5:1, pa 9:5, vrlo dobro je branio Ghedbane, ali su Francuzi za sedam minuta napravili 7:0 za veliki preokret. Na poluvremenu su imali +2, u 36.minuti, 20:17, ali su sami sebi skoro zagorčali život, ostavši bez gola skoro pet minuta.

Srećom po Guillaume Gillea, Mahe, Mem, Fabregas i Acquevillo su uz pomoć Gerarda na golu nekako izvukli ovaj susret. Pomenuta četiri igrača su postigla svih 13 golova u drugom dijelu, Mem i Mahe po četiri, baš kao i Fabregas koji je svoje golove raspodijelio, po dva u svakom poluvremenu.

Alžir su vukli većim dijelom utakmice Berkous sa sedam, odnosno Ayoub sa šest golova. Gerard je utakmicu završio sa solidnih 11 obrana.

U istoj skupini, Švicarska i Island su odigrali jednu rekli bismo "starinsku" utakmicu na malo golova. Švicarci su stalno bili za jedna ili dva koraka ispred, na kraju su slavili 20:19. Lier je bio strijelac super važnog gola za 20:18, na dvije minute prije kraja.

Kristjansson je ostavio Island u životu, međutim Schmid 34 sekunde prije kraja svojim šestim golom donosi trijumf Švicarcima i potvrđuje status najboljeg strijelca pobjedničke selekcije.

Islanđani su imali jako lošu realizaciju, tek 43% (18/42), s devet metara su bili najlošiji (6/20). Gudmundsson je odskakao tek malo iznad ostalih s četiri gola.

Prije susreta između Norveške i Portugala, Francuska ima šest bodova, dok je Švicarska svakako malo pomogla Norvežanima.

Skupina III

Francuska - Alžir 29:26
Švicarska - Island 20:18

Kopirati
Drag cursor here to close