Mrvica briljira

Rukometni Shaq i Kongo preokretom upisali povijesnu pobjedu u Egiptu

Gauthier Mvumbi Thierry je pivot Demokratske Republike Kongo, koji je u Egiptu zapeo za oko čak i legendarnom košarkašu Shaquille O'Nealu.
Sport / Rukomet | 21. 01. 2021. u 22:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Paralelno s drugim krugom rukometaša na Svjetskom prvenstvu u Egiptu, igra se i tvz. President's Cup, turnir reprezentacija koje su zauzele posljednje mjesto u prvoj fazi natjecanja.

Među njima se nalazi i reprezentacija Konga, za koju nastupa Gauthier Mvumbi Thierry. Riječ je o pivotu Demokratske Republike Kongo, koji je zapeo za oko čak i legendarnom košarkašu Shaquille O'Nealu.

Igrač francuskog drugoligaša Dreuxa ima 192 centimetra i čak 110 kilograma, što je neviđeno na ovoj rukometnoj razini. Dobio je naziv rukometni Shaq, zbog čega mu se nakon jedne utakmice javio i legendarni originalni Shaq.

Mvumbi je upisao dva pogotka iz tri pokušaja u 32:31 pobjedi protiv Angole, piše Gol.hr.

Kongo je na poluvremenu gubio 15:13, no na kraju je puno boljom igrom u nastavku okrenuo rezultat i upisao prvu pobjedu na Svjetskom prvenstvu u svom prvom nastupu uopće.

Iako ovoga puta nije ponio epitet igrača utakmice, popularni Mrvica bio je ponovno zapažen, ponajviše zbog svog nekarakterističnog rukometnog izgleda.

Kopirati
Drag cursor here to close