Island, Grčka, Gruzija

Rukometaši saznali protivnike u kvalifikacijama za EURO 2026

Plasman na Europsko prvenstvo će izboriti dvije selekcije iz svake od osam skupina uz četiri najbolje trećeplasirane. Rezultati protiv najslabije selekcije u skupini se ne uzimaju na kraju u obzir.
Sport / Rukomet | 21. 03. 2024. u 17:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ako već nisu imali sreće prilikom ždrijeba play offa za naredno Svjetsko prvenstvo, onda jesu u kvalifikacijama za Europsko koje je na rasporedu 2026. godine. Muška rukometna reprezentacija BiH će u kvalifikacijama igrati protiv Islanda, Grčke i Gruzije.

I dok je Island u ovom trenutku daleko ispred, Grčka i Gruzija su protivnici s kojima se može igrati. Međutim, treba imati u vidu da su obje ove selekcije igrale na posljednjem Europskom prvenstvu, s tim da je Gruzija savladala BiH.

Također treba uzeti u obzira da se nedavno od reprezentacije oprostio Mirsad Terzić i da ova reprezentacija već određeno vrijeme nema izbornika. Europsko prvenstvo 2026. godine će se igrati na sjeveru, domaćini su Švedska, Norveška i Danska. Plasman na Europsko prvenstvo će izboriti dvije selekcije iz svake od osam skupina uz četiri najbolje trećeplasirane. Rezultati protiv najslabije selekcije u skupini se ne uzimaju na kraju u obzir.

Kvalifikacione grupe za Euro 2026. godine:
Grupa 1: Slovenija, Sjeverna Makedonija, Litvanija, Estonija.
Grupa 2: Mađarska, Crna Gora, Slovačka, Finska.
Grupa 3: Island, Grčka, BiH, Gruzija.
Grupa 4: Španjolska, Srbija, Italija, Latvija.
Grupa 5: Hrvatska, Češka Republika, Belgija, Luksemburg.
Grupa 6: Nizozemska, Farska Ostrva, Ukrajina, Kosovo.
Grupa 7: Njemačka, Austrija, Švicarska, Turska.
Grupa 8: Portugal, Poljska, Rumunija, Izrael.

Početak kvalifikacija je zakazan za 6. i 7. 11. 2024.. godine dok će se posljednje kolo igrati 11. svibnja 2025. godine.

Kopirati
Drag cursor here to close