Prva liga FBiH jug

Pobjede Zrinjskog i Veleža, Sloga najbliža Premijer ligi

U ovom kolu najvažniju utakmicu su igrali u Visokom Bosna i Sloga Gornji Vakuf/Uskoplje. Gosti su slavili 36:37 za ostanak na vrhu tabele.
Sport / Rukomet | 14. 04. 2024. u 09:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ovog vikenda u Prvoj ligi FBIH, grupa Jug igraju se utakmice 18. kola. Rukometaši Zrinjskog su savladali ekipu Respecta 38:26. Pitanje pobjednika u ovom susretu je bilo odlučeno vrlo rano. Onog trenutka kada je domaći sastav otišao na pet golova prednosti.

Već nakon prvog poluvremena gosti su imali veliki zaostatak 22:10. Do kraja utakmice trener Mandarić je dao priliku svim igračima, koji su bez problema kontrolirali utakmicu do kraja. Juraj Brkić, Cvitanović i Džidić su postigli po pet golova. Ovo je bila deveta ovosezonska pobjeda Rukometaša Zrinjskog.

Rukometaši Veleža su igrali utakmicu za prestiž s obzirom na to da je protivnik bila druga ekipa Izviđača. U susretima protiv klubova koji imaju svoju drugu ekipu, osvojeni bodovi se ne računaju, ali bez obzira na to Velež je slavio na kraju 26:25. Gosti su na poluvremenu imali tri gola prednosti.

Kod Veleža najbolji strijelci su bili Begović sa sedam golova i Zlatić sa šest, dok je kod Izviđača Mandić zabio deset.

U ovom kolu najvažniju utakmicu su igrali u Visokom Bosna i Sloga Gornji Vakuf/Uskoplje. Gosti su slavili 36:37 za ostanak na vrhu tabele.

Kopirati
Drag cursor here to close