Emocije ga skoro uništile

Palicka: Ni kao dijete nikad nisam plakao ovako

"Boriš se tijekom cijele karijere, pobjeđuješ, gubiš, uzdižeš se, padaš... Mislim da sam se razbolio od količine emocija. Ovo je nevjerojatan osjećaj, čini mi se kao da sam na rubu šoka nakon svega," rekao je Palicka.
Sport / Rukomet | 31. 01. 2022. u 11:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jedno vrijeme su bili nedodirljivi. Bengt Johansson na klupi, na terenu Ola Lindgren, Magnus Wislander, Erik Hajas, dugokosi Staffan Olsson, na crti Per Carlén, na golu sjajni dvojac Mats Olsson - Tommy Svensson. Četiri naslova prvaka Europe, četiri svijeta. I onda su morali čekati, na novi naslov 20 godina.

Veliku radost švedskim rukometašima i njihovim navijačima donio je Niclas Ekberg koji je realizirao sedmerac za pobjedu nakon isteka vremena. Naravno da je Ekberg bio junak finala, jer ipak treba zabiti sedmerac u tako važnom trenutku, međutim posebna priča u polufinalu i finalu je bio fenomenalni  Andreas Palicka na golu.

Palicka ima 35 godina, sedam ih je proveo na golu Kiela, branio je za Aalborg Håndbold, Rhein-Neckar Löwen kojeg je nakon pet godina napustio neočekivano i nenajavljeno u sred prošle sezone da bi
se vratio u matični Redbergslids IK kojeg je spašavao od ispadanja. Od ovog ljeta je golman PSG-a. Ima dva naslova prvaka Europe s Kielom, ima i dva srebra s Švedskom, sada je napokon uzeo zlato. Emocije nije mogao sakriti.

"Boriš se tijekom cijele karijere, pobjeđuješ, gubiš, uzdižeš se, padaš... Mislim da sam se razbolio od količine emocija. Ovo je nevjerojatan osjećaj, čini mi se kao da sam na rubu šoka nakon svega, Ni kao dijete nikad nisam plakao ovako kao danas, jer nisam mogao ni sanjati da će mi se ovo dogoditi u životu" iskren je nakon finala bio Palicka.

Kopirati
Drag cursor here to close