EURO 2020.

Norveška pobjedom nad Islandom praktički osigurala polufinale

Norveška je trenutačno vodeća na ljestvici skupine 2 s osam bodova, a polufinale bi joj moglo izmaknuti samo ukoliko u posljednjem kolu u srijedu izgubi od Slovenije sa čak 13 ili više pogodaka razlike.
Sport / Rukomet | 21. 01. 2020. u 20:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Norveška muška rukometna reprezentacija nastavila je sa stopostotnim učinkom na Europskom prvenstvu, u susretu 2. kola skupine 2 drugog kruga natjecanja Norveška je u Malmou svladala Island s 31:28 (19-12) i tako praktički osigurala prolazak u polufinale.

Norveška je furiozno krenula u utakmicu i nakon prvih osam minuta imala prednost od 7-0. Do kraja prvog poluvremena razlika je varirala između sedam i osam golova, a Island se "probudio" te u nastavku. S dva uzastopna pogotka Islanđani su smanjili na 19-14, a sredinom drugog poluvremena primaknuli su se na tri razlike, 23-20 u 43. minuti. Ipak, niti u jednom trenutku Island se nije primaknuo na manji zaostatak od toga iako je imao nekoliko napada za dodatno smanjenje razlike.

Sander Sagosen s devet i Christian O'Sullivan sa šest golova bili su najefikasniji kod Norveške, dok su Olafur Andres Gudmunsson s pet i Arnor Thor Gunnarsson s četiri gola predvodili Island, javlja Hina.

Norveška je trenutačno vodeća na ljestvici skupine 2 s osam bodova, a polufinale bi joj moglo izmaknuti samo ukoliko u posljednjem kolu u srijedu izgubi od Slovenije sa čak 13 ili više pogodaka razlike, ali usto bi i Mađarska trebala pobijediti u oba svoja preostala dva susreta, kasnije večeras protiv Švedske te u srijedu poslijepodne protiv Portugala.

Ranije u utorak je Slovenija svladala Portugal sa 29-25 (14-15). U vrlo izjednačenoj utakmici od samog početka, u kojoj su briljirali vratari, Portugalci su pružili jako dobar otpor favoriziranoj Sloveniji. Ipak, Portugalci su u drugom dijelu napravili previše tehničkih pogrešaka pa u 48. minuti Slovenci po prvi puta vode s tri razlike (24-21), a u 51. minuti povećavaju na 27-22 te rješavaju utakmicu. Kod Slovenaca je Blaž Janc zabio sedam, a Jure Dolenec šest golova, dok je Portugal predvodio Andre Gomes sa šest pogodaka uz 15 obrana Aldreda Quintane.

Slovenija je sada druga sa šest bodova te je također vrlo blizu polufinala, dok je Portugal ostao na dva boda, kao i Island, javila je Hina.

Rezultati by SofaScore
Kopirati
Drag cursor here to close