EURO 2024.

Nisu samo Hrvati u problemima: Viroza i u njemačkom taboru

"Možda ćemo morati promijeniti raspored smještaja u sobama, da onaj tko je već malo prehlađen ne zarazi svog cimera u dvokrevetnoj sobi", kazao je direktor njemačkog rukometnog saveza Alex Knorr.
Sport / Rukomet | 22. 01. 2024. u 12:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatska rukometna reprezentacija ima velikih problema s virozom koja se proširila među igračima. Još od priprema stalno je netko bolestan, a Domagoj Duvnjak zbog povišene temperature propustio je utakmice s Francuskom i Mađarskom.

Uoči Islanda zarazili su se Igor Karačić, Zvonimir Srna, Mateo Maraš i Marko Mamić te još nije poznato hoće li svi biti spremni za nastup, piše Index.hr

Ipak, nema samo Hrvatska takvih problema. Bild piše da se viroza pojavila i u reprezentaciji domaćina Njemačke, s kojom će Hrvatska u srijedu zaključiti drugi krug Europskog prvenstva. U problemima je i jedan od njenih najboljih igrača Juri Knorr.

"Malo sam prehlađen zadnja dva-tri dana, samo malo umoran. Ubacio sam puno lijekova za koje inače ne znam i pokušao sam biti spreman za utakmicu s Islandom i Austrijom. I definitivno se oporavljam. Još su dvije utakmice do kraja, siguran sam da će mi tijelo opet biti na 100 posto", optimistično je poručio Knorr.

Ipak, Nijemci su oprezni. Sportski direktor njemačkog rukometnog saveza Alex Knorr rekao je:

"Možda ćemo morati promijeniti raspored smještaja u sobama, da onaj tko je već malo prehlađen ne zarazi svog cimera u dvokrevetnoj sobi."

"Mislim da se ne moramo skrivati u smislu kondicije i energetskog potencijala protiv sljedećeg protivnika. Turnir je malo napredovao, ali i Mađari i Hrvati su imali nekoliko tijesnih utakmica i istu frekvenciju igre. To znači da je opterećenje za sve igrače veliko tijekom cijelog turnira", dodao je.

Iako se Nijemci čine oprezni, ali ne i previše zabrinuti, isto se ne može reći i za tekst Bilda, u kojem stoji:

"Umor i sitne ozljede dio su rukometa. Međutim, neuspjeh s gripom bio bi izuzetno gorak. Možemo se samo nadati da je imunološki sustav naših zvijezda dovoljno jak...".

Kopirati
Drag cursor here to close