Poljska

Nikola Prce u Azotyju do ljeta 2018. godine

Sport / Rukomet | 03. 02. 2017. u 11:40 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kapetan rukometne reprezentacije BiH Nikola Prce produžio je ugovor s poljskim Azotyjem iz Pulawyja na još godinu dana.

Nakon sjajnih igara u prošloj sezoni poljske rukometne lige, kada je sa 159 golova bio drugi najbolji strijelac PGNIG lige, Prce i u prvom dijelu ove sezone igra u odličnoj formi, zbog čega su mu čelnici kluba ponudili produženje ugovora.

''Veoma sam sretan što je došlo do produženja suradnje. Azoty je klub u kojem sam se zadržao najduže, s obzirom da ovdje igram treću sezonu. Klub je odlično organiziran, vodi nas mlad i ambiciozan trener, a ekipu krasi spoj mladosti i iskustva'', izjavio je Prce.

Dodao je da su planovi kluba za ovogodišnju sezonu ambiciozni, ali ne i nedostižni.

''Ove godine pokušat ćemo otići korak dalje, pokušat ćemo eliminirati ekipu Wisle iz Plocka i zaigrati u finalu play offa. Bit će veoma teško, jer je u pitanju veoma iskusna i kvalitetna ekipa. Ako nas zaobiđu ozlijede i zadržimo formu iz prvog dijela sezone, nismo bez šansi'', zaključio je Prce.

Prce je u prvom dijelu poljskog natjecanja postigao 76 golova u 17 mečeva, a sa 12 golova je vodio svoj tim do velikog uspjeha i remija na gostovanju kod europskog prvaka, ekipe Vive Tauron iz Kielcea.

Azoty je 16. klub u bogatoj karijeri ovog bh. rukometaša, a najveći trag ostavio je u Španjolskoj gdje je igrajući za Octavio iz Viga, sa 181 postignutim golom bio drugi strijelac španjolske ASOBAL lige u sezoni 2008/2009.

Igrajući za PICK Szeged 2014. godine osvojio je EHF Cup, dok je za reprezentaciju BiH u 88 nastupa postigao 323 gola i jedan je od najefikasnijih igrača u povijesti bh. reprezentacije.

Nakon što je nacionalni tim BiH sjajnim partijama u dvomeču baraža protiv Islanda, kada je postigao 18 golova, odveo na svjetsko prvenstvo u Katar, proglašen je sportašem godine Bosne i Hercegovine za 2014. godinu.

Kopirati
Drag cursor here to close