Nova dupla kruna rukometašica Gruda

Nakon prvenstva osvojen i Kup

Serijom 10:3 koju su napravile domaće igračice, definitivno je utakmica bila odlučena. Završilo je na kraju 34:23.Grude su do pobjede vodile Petković Teodora sa deset i Lovrić Klara sa sedam postignutih pogodaka. Jelčić Amanda dodala je pet.
Sport / Rukomet | 30. 05. 2022. u 15:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon osvojene sedme titule prvaka, rukometašice Gruda su uspjele po četvrti put uzeti i drugi trofej u jednoj sezoni, onaj Kupa BiH. Na završnom turniru koji se igrao baš u Grudama, domaći sastav nije imao problema, niti u jednoj od dvije utakmice.

U prvoj polufinalnoj se očekivalo više uzbuđenje s obzirom da je za mnoge to bilo finale prije finala, ali je momčad iz Hadžića savladana 34:25. Mia Lugonjić je u tom duelu uspjela postići devet golova, Lovrić je dodala sedam. U finalnom dvoboju domaće rukometašice za protivnika imale Krivaju iz Zavidovića koja je u polufinala bila bolja od Ilidže 27:24, na krilima raspoložene Ilme Mehanović koja se sedam puta upisala u strijelce.

U tom finalnom susretu Krivaja jeste povela 2:0, ali to je bilo sve što su gošće uspjele napraviti u tom susretu.Već sredinom prvog dijela Grude su imale plus šest kod rezultata 11:5. Nešto boljom igrom u završnici prvog dijela ekipa Krivaje uspjela je smanjiti zaostatak na - 4, 17:13 koliko je bilo na poluvremenu. Serijom 10:3 koju su napravile domaće igračice, definitivno je utakmica bila odlučena. Završilo je na kraju 34:23. Grude su do pobjede vodile Petković Teodora sa deset i Lovrić Klara sa sedam postignutih pogodaka. Jelčić Amanda dodala je pet.

Kopirati
Drag cursor here to close