Premijer liga rukometašica

Grude bez poraza do naslova jesenjeg prvaka

Nakon jedanaest odigranih kola, Grude imaju bod prednosti u odnosu na drugoplasirani Borac koji je još uvijek aktualni prvak i koji bi po svemu viđenom ove sezone trebao biti jedni pravi konkurent u borbi za prvo mjesto.
Sport / Rukomet | 13. 12. 2021. u 16:47 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pobjedom na Ilidži rukometašice Grude su potvrdile jesenski naslov prvaka.Nakon jedanaest odigranih kola, Grude imaju bod prednosti u odnosu na drugoplasirani Borac koji je još uvijek aktualni prvak i koji bi po svemu viđenom ove sezone trebao biti jedni pravi konkurent u borbi za prvo mjesto.

Iako imamo momčad Hadžića na trećem mjestu s 15 bodova, odnosno Izviđač 14, realno teško je očekivati da se ovi sastavi uključe do kraja u borbu za naslov. Grude su bez poraza zaključile jesenji dio, tek su tamo na startu sezone igrale 26:26 s Hadžićima. Borac je jedini poraz upisao baš u srazu protiv Gruda.

Do devete ovosezonske pobjede Grude su došle uz jako puno problema iako je s druge strane terena bila tek devetoplasirana momčad lige, Ilidža. Iako su utakmicu u najvećem dijelu držale pod kontrolom, jesenske prvakinje ipak nisu uspjele prelomiti susret i mirno ga privesti kraju nego su se morale do samog kraja boriti za novu pobjedu.

Niti 5 golova prednosti u 49.minuti nisu bili dovoljni Gruđankama za sigurnu završnicu ,a sve to najviše zahvaljujući njihovoj jako lošoj realizaciji , a uz to i velikoj borbenosti domaće ekipe, Ipak su gošće uspjele održati Ilidžu na dovoljnoj udaljenosti, za krajnjih 26:28. U susretu protiv Ilidže Jovana Ilić je sa sedam golova predvodila Grude, koliko je na drugoj strani postigla Maja Mihajlović.

Borac je ovom kolu također slavio u gostima kontra Mire 30:36, dok je sastav Hadžića nadigrao Knežopoljku 35:28.

Što se tiče preostalih susreta, iznenađenja nije bilo. Krivaja je protiv najslabije momčadi lige Leotara stigla do uvjerljive pobjede 18:30, dok su u Mejdanu rukometašice Zrinjskog stigle do četvrte pobjede u sezoni, bile se bolje od Zrinjskog 34:23.

Kopirati
Drag cursor here to close