Uzvratni susret

Marković: Nismo izgubili nadu u plasman na svjetsko prvenstvo

Sport / Rukomet | 14. 06. 2016. u 13:53 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u srijedu će protiv reprezentacije Švedske igrati uzvratni susret dodatnih kvalifikacija za svjetsko prvenstvo u Francuskoj.

Izabranici izbornika Dragana Markovića imaju težak zadatak da nadoknade gubitak od osam poena iz prvog susreta odigranog u nedjelju u švedskom Vaxjou (27:19), ali u taboru bh. tima su optimistični i najavljuju borbu do zadnje minute.

Marković na današnjoj konferenciji za medije nije krio razočarenje zbog teškog poraza u prvom meču, ali ističe da i dalje vjeruje u svoje rukometaše.

''Svi smo bili razočarani prvom utakmicom. Nismo bili ni blizu razine koju smo priželjkivali. Nervoza je učinila svoje, a pokazali smo neko lice koje nismo imali do sada, nismo se borili onako kako mi znamo. Mislim da mi imamo priliku u uzvratu. Rekao sam igračima da Šveđane ne trebamo respektirati i pravit ih većima nego što jesu. Mi možemo s njima igrati, a sada moramo pokušati obrnuti uloge u drugoj utakmici'', izjavio je Marković.

Marković dodaje da je razlog visokog poraza u Vaxjou nije bio voljni moment igrača, nego previsoka razina nervoze u ekipi i ''crni dan'' nekolicine bh. reprezentativaca koji nisu odigrali na svojoj razini.

''Očekivali smo da će pored Prce još nekoliko igrača proraditi, ali to se nije dogodilo. Nećemo puno žaliti, svjesni smo svojih pogrešaka. Prebrzo smo završavali napade, a oni su to iskorištavali lakim poenima. Mnogo su profitirali iz naših tehničkih grešaka. Ne preostaje nam ništa drugo nego da s publikom 'ginemo' na terenu u srijedu'', ističe izbornik BiH.

Sličnog mišljenja kao izbornik je i reprezentativac Senjamin Burić, koji naglašava da BiH otkada je Marković na klupi nije odigrala lošiju utakmicu od proteklog poraza u Švedskoj.

''Nikada nismo lošije odigrali, a najgore u svemu tome je što se to dogodilo baš protiv Švedske. Mislim da uz pomoć publike možemo nadoknaditi zaostatak iz prvog meča jer općenito svi Skandinavci drugačije igraju pred našom publikom. Vjerujem u naš tim i pozvao bih sve navijače da nas dođu podržati a mi ćemo dati sve od sebe da se odužimo za podršku'', rekao je Burić.

Marković je ranije najavio odlazak s klupe reprezentacije BiH nakon utakmica dodatnih kvalifikacija, a danas je to potvrdio.

''Potpisao sam četiri godine za Willstatt. Posvetit ću se klupskim obavezama. Cilj je da se u četiri godine vratimo u drugu, a zatim u prvu ligu Njemačke. U zadnjih pet godina sam se poprilično umorio, a nekoliko puta bio i nezadovoljan. Puno sam uradio s ovom reprezentacijom, ali imam obavezu i prema svojoj djeci, a to je najveći razlog mog odlaska'', objasnio je Marković.

Uzvratna utakmica dodatnih kvalifikacija za svjetko prvenstvo između BiH i Švedske bit će održana u srijedu u KSC Skenderija u 20.15 sati.

Kopirati
Drag cursor here to close