Mandić zbog plavog kartona preskače Srbiju

"Gledajte bilo je tu nekih tenzija, ali s moje strane nije bilo namjere. On je spustio težište, nije bilo namjere. Crveni karton sam dobio, a nažalost i plavi. Nije na meni da komentiram suđenje, ali s moje strane nije bilo namjere", kaže Mandić.
Sport / Rukomet | 15. 01. 2022. u 10:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon plavog kartona Davida Mandića u utakmici protiv Francuske, disciplinska Komisija EHF-a donijela je odluku o jednoj utakmici suspenzije što znači da će Mandić propustiti dvoboj protiv Srbije.

Reprezentaciji se priključio Marin Jelinić, a izbornik Hrvoje Horvat naknadno će donijeti odluku o sastavu protiv Srbije, javlja Hrvatski rukometni savez.

Kauboji su, podsjetimo, u prvoj utakmici Europskog prvenstva pružili dobar otpor favoriziranim Francuzima, no u konačnici su poraženi s 27:22.

Kod rezultata 19-21 za Francuze Mandić je otvorenim dlanom naletio na Mahea, žestoko je tada reagirao Nikola Karabatić, nastao je kaos na terenu, a David je zaradio crveni i plavi karton što je značilo da može u konačnici dobiti dodatnu kaznu. To je bila diskvalifikacija s prijavom, a o kazni je odlučivala disciplinska komisija.

Plavi karton je dodatna kazna koja se dodjeljuje nakon grubog prekršaja ili nesportskog ponašanja nekog igrača, te je nakon njega potrebno ispuniti izvještaj o incidentu koji se dogodio u spornom trenutku.

"Gledajte bilo je tu nekih tenzija, ali s moje strane nije bilo namjere. On je spustio težište, nije bilo namjere. Crveni karton sam dobio, a nažalost i plavi. Nije na meni da komentiram suđenje, ali s moje strane nije bilo namjere", rekao je nakon utakmice David Mandić.

Kopirati
Drag cursor here to close