Horvat ostao i bez Mamića

Pešić: Parket će pokazati tko kome više nedostaje

"Napadi moraju biti dugi, a u obrani krajnje agresivni i borbeni. Hoće li sve to funkcionirati na pravi način vidjet ćemo", mišljenja je golman Hrvatske, Ivan Pešić.
Sport / Rukomet | 12. 01. 2022. u 23:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nešto malo više od 24 sata je ostalo do početka Europskog prvenstva i dalje se većina izbornika muči oko najvećeg problema pozitivni - negativni testirani na koronu. Broj reprezentacija koje nemaju ovaj problem je u jakom malim procentima, a informacije se mijenjaju iz dana u dana. Po dolasku u Mađarsku u Szeged PCR testiranje otkrilo je još jednog pozitivnog. To je Marko Mamić koji je visoko kotirao u svim planovima izbornika Hrvoja Horvata koji je za njega mislio da će biti stožerni igrač obrane. Ali korona je srušila i taj plan. I zato će hrvatskim rukometašima prvi susret na ovom europskom prvenstvu protiv olimpijskih pobjednika Francuza biti izuzetno težak.

Francuska je također imala problema. U Szeged dolazi bez Nedima Remilija, Timotheya N Guesana i Luke Karabatića koji su ozlijeđeni te Elohima Prandija koji je dobio ubod nožem u novogodišnjoj noći. Ali uskočili su Romaine Lagarde, Aymeric Minne, Karl Konan.

"Svi znamo tko je Francuska i da je s njima uvijek velika borba kroz cijelu utakmicu i da su to strašno teške utakmice. Pripremili smo se, imamo plan i dogovor, ali tek ćemo na terenu vidjeti kako će to izgledati. Koronavirus je imao velikog utjecaja na nas i na njih, a parket će pokazati tko kome više nedostaje, rekao je vratar Ivan Pešić koji je otkrio i kako se Hrvatska misli suprotstaviti sjajnom suparniku.

"Svaki napad moramo odigrati disciplinirano. Napadi moraju biti dugi, a u obrani krajnje agresivni i borbeni. Hoće li sve to funkcionirati na pravi način vidjet ćemo. Francuska je super moćna momčad i ima strašnu širinu. Nemaju problem oko toga kao mi. Njima netko bude pozitivan, netko se ozlijedi i na njegovo mjesto dolazi novi vrhunski igrač. Na svakoj poziciji imaju dva vrhunska igrača", kaže Pešić.

Kopirati
Drag cursor here to close