Treća liga

Izbornik bh. rukometaša Marković preuzeo njemački SG Schalksmuhle

Sport / Rukomet | 02. 02. 2016. u 09:47 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dragan Marković, izbornik rukometne reprezentacije BiH, novi je trener njemačkog trećeligaša SG Schalksmuhle. Marković je predstavljen u ponedjeljak uvečer uz jasne klupske ambicije, a to je da se izbjegne ispadanje iz treće Bundeslige, javlja Agencija Anadolija.

Prema pisanju klupske web stranice, iz rukovodstva kluba se nadaju da će Marković uspješno obaviti ulogu ''vatrogasca'' do kraja sezone. SG Schalksmuhle nakon 19 kola zauzima 12. poziciju sa 15 bodova koliko imaju Aurich i Soester koji je u zoni ispadanja.

''Ekipa je jako dobro pokrivena na svim pozicijama. Gledao sam nekoliko videosnimki utakmica Schalksmuhle i vidio sam dosta dobrih stvari i u napadu i u obrani. Naravno, uvijek ima prostora za napredak u oba smjera i na tome ćemo raditi“, rekao je Marković za njemačke medije.

U dosadašnjoj trenerskoj karijeri Marković je vodio Willstatt, Wetzlar, banjalučki Borac M:tel i poljski Azoty Pulawy. Izbornik rukometne reprezentacije BiH je od listopada 2011. godine.

Najveći uspjeh sa bh. timom ostvario je u ljeto 2014. godine kada je u baražu eliminiran Island i ostvaren prvi plasman na Svjetsko prvenstvo, koje je početkom prošle godine održano u Kataru.

U dodatnim kvalifikacijama za SP u Francuskoj reprezentacija BiH predvođena Markovićem sastat će se sa Švedskom. Utakmice će se igrati u lipnju ove godine.

Kopirati
Drag cursor here to close