"Moramo biti maksimalno ozbiljni"

Horvat: "Mi ne da možemo nego ćemo napasti Dansku"

Maroko je u bunaru, treba mu pobjeda za nadu jer će u protivno morati na President Cup u poljski Plock, a to nisu očekivali u skupini u kojoj su i SAD.
Sport / Rukomet | 16. 01. 2023. u 14:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U utorak u 20:30 Kauboji igraju treću i posljednju utakmicu prvog kruga na SP protiv Maroka. Pobijedit ćemo, jer realno to je jako teško izgubiti i sa dva boda ćemo otići u Malmo na drugi krug.

Maroko je u bunaru, treba mu pobjeda za nadu jer će u protivno morati na President Cup u poljski Plock, a to nisu očekivali u skupini u kojoj su i SAD, pišu Sportske novosti

Za treću selekciju Afrike to je veliko razočaranje, i nalaze se za prolaz u sličnoj situaciji kao mi kada je riječ o četvrtfinalu.

Hrvoje Horvat hrvatski izbornik nakon dvije uvodne utakmice kaže:

"Mislim da nam je trebala jedna pobjeda da krenemo u pozitivu i da poboljšavamo neke stvari. Nije bilo idealno, da se odmah razumijemo, ali krenuli smo prema naprijed. Moramo psihički doći spremni u Malmo i zato je važno da posao koji nam je preostao ovdje odradimo maksimalno".

Šarali smo s obranama na startu, to se nije pokazalo dobrim.

"Prvu utakmicu smo otvorili sa 6-0, Šunjić nam je otpao, a Dino Savić kojem je bila prva utakmica sigurnije se osjeća kada ispred sebe ima Gojuna i Musu. Pokušali smo mu pomoći. U 5-1 s Duvnjakom imamo obranu koja nudi nekakve šanse i nama, ali i protivniku. No, možemo natjerati protivnika na greške i to je nešto što nas vodi. Obrana kakva god mora biti pokretljiva, a ne čekati reakciju napadača, jer onda smo imali problem koji nam se dogodio protiv Egipta".

Nije li problem bio u priprema u kojima nismo imali protivnika razine Egipta da bismo stekli kakvu takvu sliku prije SP?

"Odradili smo dobre pripreme, zadovoljavajuće utakmice, ali osnovno je da ne možeš zabiti dva gola u jednom napadu, nismo imali strpljenja. Mi smo se od straha od neuspjeha vraćali korak nazad i dogodilo se to što se dogodilo protiv Egipta".

Možemo li napasti Dansku?

"Mi ne da možemo nego ćemo napasti Dansku. Ali još nam je prerano razgovarati o tome. Koncentrirani smo na ovaj posao u Jonkopingu. Trebamo sad pričati o Maroku koji je treća selekcija na kontinentu. Imaju dva igrača dobra u igri 1 na 1, imaju srednjaka koji dobro igra s pivotom, dobrog šutera na lijevom vanjskom. Moramo biti maksimalno ozbiljni. Starta ćemo sa 5-1 zonom, tjerati protivnika na greške i brze šuteve".

Bili smo prespori napadački protiv Egipta, a Maroko je reprezentacija koja će baš to pokušati tražiti kao svoj adut s dubokom obranom koja im je zaštitni znak.

"To protiv Egipta je rezultat početne nervoze i pitanje je mentalne snage da se to riješi. To je stvar glave i mislim da ćemo dobro odgovoriti".

Pročitajte još

Hoće li biti promjena za utakmicu?

"Ovisimo o medicinskoj službi. Šarac ima problem sa zglobom od SAD, Srna s rukom. Šunjića smo prijavili kao 18. u sastav, dosad smo imali 17 prijavljenih, pa ćemo vidjeti uoči same utakmice. Znate da se kod nas ništa ne može predvidjeti".

Okrenimo se malo prema Malmou, pobjedi Belgije protiv Tunisa. Je li vas iznenadila?

"Belgija me nije iznenadila protiv Tunisa. Imaju nezgodnih 7 na 6, nije se teško poskliznuti protiv njih, što smo i sami imali prilku vidjeti ne tako davno".

I još jedno pitanje usput, može li Egipat dobiti Dansku, jer treba bježati od domaćina Švedske u polufinalu?

"Sve je moguće. Mi ćemo ostati koncentrirani na sebe i to nam je prioritet u ovom trenutku – zaključio je Hrvoje Horvat".

Ništa što je tu je. Igramo i čekamo da se šansa pojavi, a hoće li ili neće teško je reći. Nema baš previše onih koji vjeruju.

Kopirati
Drag cursor here to close