Svjetsko prvenstvo 2023

Francuska bolja od Španjolske, Mađarska u četvrtfinalu

Rukometne reprezentacije Francuske, Španjolske, Švedske i Mađarske i službeno su prva četiri sudionika četvrtfinala Svjetskog prvenstva u Švedskoj i Poljskoj.
Sport / Rukomet | 23. 01. 2023. u 00:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Plasman među osam najboljih osigurali su i Egipat, Njemačka i Norveška, a u ponedjeljak će se razriješiti s koje pozicije. Posljednji putnik u četvrtfinale bit će Danska ili Hrvatska. No, Danci imaju dva boda više i puno bolju gol-razliku.

Francuska je u susretu posljednjeg kola skupine I pobijedila Španjolsku sa 28-26 osvojivši prvo mjesto u skupini, dok Španjolska ide dalje kao drugoplasirana.

Francuska je vodila veći dio prvog poluvremena u jednom trenutku i s tri gola razlike, ali se na odmor otišlo s rezultatom 13-13. Na otvaranju drugog dijela Španjolci su zaigrali bolje, poveli su 19-16, imali su i 21-18, ali su Francuzi okrenuli rezultat i u završnici stigli do +3 (27-24) obranivši prednost do kraja.

Kod Francuza najefikasniji su bili Nedim Remili, Dika Mem, Kentin Mahe i Thibaut Briet sa po četiri gola, dok je Vincent Gerard imao čak 16 obrana. Kod Španjolaca istaknuo se Daniel Fernande Jimenez sa sedam golova i Rodrigo Corrales Rodal sa 12 obrana.

Treće mjesto u skupini osvojila je Slovenija koja je u zadnjem kolu pobijedila Crnu Goru sa 31-23. Aleks Vlah sa šest i Domen Novak s pet golova predvodili su Sloveniju, dok je Risto Vujačić s pet golova predvodio suparničku ekipu.

Pobjedu u zadnjem kolu ostvarila je i Poljska porazivši Iran sa 26-22, javlja Hina.

Iz skupine 2, koja se križa sa skupinom u kojoj je Hrvatska, četvrtfinale su izborili Švedska i Mađarska.

Šveđani su i prije zadnjeg kola osigurali "jedinicu", a u zadnjem kolu za drugo mjesto izborila se i Mađarska, dok je Portugal otpao.

Švedska je u zadnjem kolu pobijedila Portugal sa 32-30 i tako pomogla Mađarskoj koja je u ranije odigranom susretu porazila Zelenortske Otoke sa 42-30 i potom čekala vijesti sa švedsko - portugalskog okršaja.

Portugalcima je za prolaz bio dovoljan i bod, ali nisu uspjeli. Na poluvremenu su vodili sa 14-13, no u nastavku susreta Švedska je povela sa šest razlike i na koncu slavila sa 32-30.

Šveđane, koji će u četvrtfinalu igrati protiv drugoplasirane skupine u kojoj se nalazi Hrvatska, predvodili su Daniel Petterssons s osam i Eric Johansson sa sedam golova, dok su na suprotnoj strani najefikasniji bili Antonio Areia s osam i Victor Iturriza sa sedam golova.

Danas (ponedjeljak) slijedi rasplet u skupinama III i IV. Hrvatska od 18 sati igra s Bahreinom, a potom slijedi susret između Danske i Egipta.

Hrvatskoj treba uvjerljiva pobjeda protiv Bahreina, te uvjerljiva pobjeda Egipta protiv Danske.

U skupini III Njemačka i Norveška su osigurale prolaz u četvrtfinale i prije zadnjeg kola, a u međusobnom susretu razriješit će tko će biti pobjednik skupine.

       
Standings provided by Sofascore
   
Kopirati
Drag cursor here to close