Premijer liga

Džeba: Protiv Čelika konačno odigrati jednu dobru utakmicu na strani

Sport / Rukomet | 03. 03. 2017. u 13:24 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Rukometaše Zrinjskog večeras u okviru 17. kola očekuje gostovanje kod Čelika, u koje ulaze s jasnom namjerom - žele pobjedu s kojom bi nastavili loviti top tri pozicije koje vode u doigravanje. 

“Njima ta utakmica znači život ili smrt u borbi za ostanak. Ako ih pobijedimo, oni više nemaju šanse, a mi moramo konačno odigrati jednu kvalitetnu utakmicu na strani. Nadam se da ćemo to uraditi, izjavio je za Dnevni list pivot Damir Džeba, koji se zatim vratio na četvrtfinalni Kup poraz od Bosne (21:26). 

“Moramo konačno pokazati da smo sposobni pobijediti u gostima. Pokušat ćemo ispraviti sliku iz Sarajeva. Možda je i dobro da se dogodio ovakav poraz jer to možemo ispraviti, a da nas ujedno upozori na predstojeće utakmice jer nikoga nije lako dobiti kako mi to ponekad zamišljamo”, zaključio je Džeba, 

U Čeliku su također svjesni važnosti duela...

“Večerašnja utakmica nam je izuzetno važna jer smo zabilježili tri vezana poraza, od Vogošće, Borca i Maglaja”, rekao je trener Seldin Rizvanović.

“Igrači su maksimalno pripremljeni i znaju koliko nam je bitna ova utakmica, kao i ostale koje nam slijede. Spremni dočekujemo Zrinjski koji je dosta slična ekipa nama, a pobjedom bi riješili neke probleme vezane za ostanak”, dodao je. 

Utakmica Čelik - Zrinjski igra se u dvorani Bilimišće sa početkom u 19 sati, a ulaz je slobodan. 

Kopirati
Drag cursor here to close