U organizaciji HMRK Zrinjski i Škole rukometa

Danas se igraju polufinala i finala na Mostar Winter Cupu

Na ovogodišnjem izdanju Winter Cupa učestvuju momčadi iz BiH i Hrvatske, uz domaćina HMRK Zrinjski, tu su Krivaja, Konjuh, ŠR Sedmerac, Čapljina, Međugorje, Izvidžač i RK Metković.
Sport / Rukomet | 09. 01. 2022. u 01:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

HMRK Zrinjski zajedno s svojom Udrugom škola rukometa ovog vikenda, organizira Mostar Handball Winter Cup, za igrače mlađih uzrasta i klubove iz cijele BiH. Kada su u pitanju uzrasne kategorije, na ovom turniru učestvuju igrači rođeni 2005/06. 2007/08. i 2009/10. godine. U skupini za one najstarije na ovom turniru, igrače rođene 2005. godine, našle su se momčadi ŠR Zrinjski, Izviđača, Konjuha, Krivaje, Međugorja i Čapljine.

Kada je u pitanju uzrast igrača koji su 2007. godine, u toj konkurenciji umjesto Međugorja i Čapljine smo imali RK Metković i ŠR Sedmerac (Sarajevo). Među šest momčadi uzrasta igrača koji su 2009. godine, nije bilo gostiju iz Živinica, dok je opet su bio sastav Čapljine.

Subotnji program je bio itekako bogat, mladi igrači su u tri kategorije odmjerivali su snage po skupinama tokom cijelog dana i večeri, dok su danas na rasporedu utakmice polufinala. Dio utakmica se igra u dvorani na Bijelom brijegu, dio u Sjevernom logoru. Tako u jutarnjem, ranijem terminu se igraju mečevi polufinala. U dvorani na Bijelom brijegu se igraju susreti polufinala, ukupno tri.

Dva su u kategoriji igrača 2005/06, jedan u kategoriji 2007/08. Nakon toga slijedi pauza do 13 sati za ručak pa susreti za treće mjesto odnosno finala. Tri finala dvoboja se igraju u periodu od 15 so 17 sati.

U Sjevernom logoru se igraju također preostala tri duela polufinala, odnosno utakmice u borbi za plasman za peto mjesto.

Kopirati
Drag cursor here to close