EURO 2020

Pajovič i Austrijanci nastavljaju sanjati

Tri selekcije s dva boda su Španjolska i Hrvatska što je bilo poznato još u ponedjeljak, dok im utorak pridružila i domaćin Austrija što je ipak malo iznenađenje.
Sport / Rukomet | 15. 01. 2020. u 08:15 Feđa IBRULJ | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Skupina I je kompletirana, u skupini II su ostala još dva mjesta. Za razliku od prethodnih turnira, ovaj put su selekcije s maksimalnim učinkom u drugi krug uspjele prenijeti tek dva boda, nekada ranije su mogle i četiri.

Tri selekcije s dva boda su Španjolska i Hrvatska što je bilo poznato još u ponedjeljak, dok im utorak pridružila i domaćin Austrija što je ipak malo iznenađenje. Austrijanci su kroz povijest tri puta igrali na završnim europskim smotrama i njihov najbolji rezultat bilo je deveto mjesto 2010. godine kada su bili domaćini. Ovaj su opet iskoristili domaći teren pa su se u ne pretjerano jakoj skupini probili na prvo mjesto. Treću pobjedu su ostvarili protiv Sjeverne Makedonije koja je pukla već do poluvremena.

- Nije bilo lako igrati protiv jakih, neugodnih pivota reprezentacije Sjeverne Makedonije. Pomogao nam je i naš vratar Thomas Eichberger pa smo postigli neke lagane golove. Na poluvremenu smo imali šest golova prednosti što je bilo nevjerojatno. U drugom smo krugu, idemo dalje, nastavljamo sanjati pa ćemo vidjeti što će se dogoditi, rekao je nakon trećeg trijumfa Austrije njihov izbornik, nekada sjajni slovenski rukometaš Aleš Pajovič koji od prošle godine vodi Austrijance.

Česi su opravdali očekivanja, ostvarili su dvije pobjede, idu dalje i pokušavaju zadržati kontinuitet. Teško ih je nadigrati, ali opet u nastavku takmičenja će teško u polufinale. Ukrajince su slomili i prije samog kraja utakmice, kada su otišli na +4.

Kada je u pitanju skupina II, tu su Norvežani koji idu imaju dva boda jer su dobili Portugalce 34:28. Sve je bilo jasno kada su se Sagosen i društvo pobjegli na 22:15, u 37.minuti utakmice. Za razliku od prethodnih utakmica, ovaj put selekcija Portugala nije imala prevelike pomoći od svojih vratara, dok je Sagosen dobio i deset minuta odmora, pa je postigao samo pet golova. Zato su tu bili Joendal sa sedam te Johannessen i Rod s po šest golova.

Francuzi su zaključili turnir razočarani, jedini pobjedu su ostvarili protiv BiH. Kada je u pitanju reprezentacija BiH, opet je to bila relativno otvorena utakmica dok nije uslijedio uobičajeni period kada izabranici Bilala Šumana krenuli gubiti lopte na sve strane. U tri utakmice je što zbog pogrešnih dodavanja, što zbog tehničkih pogrešaka izgubljeno  29 lopti. Ne izgleda previše, ali protiv selekcija koje igraju brzi, moderni rukomet jeste. Još je poražavajući podatak da je bh rukometaši iz kontri uspjeli postići tri gola!

Šveđani su prošli očekivano u drugi krug, ali više nemaju pravo na kiks jer su bez bodova. Realizacija je protiv Poljaka bila dosta dobra, završili su na 61% (28/46). Poljaci su u 41 minuti došli na -1, a onda su nestali u narednih sedam minuta. Švedska se odvojila na 26:21 i to je bilo to.

Slovenci su za razliku od Šveđani sve završili do poluvremena, Švicarska je nakon trideset minuta gubila šest razlike. Iako su i dalje u teškoj skupini, Slovenci barem po onom prikazanom imaju svoje šanse. Naredni protivnici su im Island, Portugal i vidjet ćemo, Mađarska ili Danska. Ulaskom Mađarske u njihovo društvo šanse bi im sigurno porasle.

Danci neće u drugi krug ako Mađarska ne izgubi, ali onda to znači da u drugom Islanđani imati samo jedan ili možda čak niti jedan bod. Ako Island savlada Mađarsku a Danska Rusiju, onda je Island tu s dva boda.

Kopirati
Drag cursor here to close