Maroko bi trebao biti maksimum

Amerikanci prave selekciju za Olimpijadu 2028. godine

Golman Markovszki brani u Mađarskoj, najbolji strijelac Fofana koji je odučio utakmicu s Marokom igra u francuskom Angersu, braća Hueter srednjak i pivot su u njemačkom Dormagenu...
Sport / Rukomet | 15. 01. 2023. u 11:47 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Amerikanci imaju svoj cilj. To je napraviti kako tako konkurentu selekciju za Olimpijske igre 2028. godine u Los Angelesu. Imaju dovoljno vremena, iako će realno ići teško. Međutim, Amerikanci su to. Ako bude dovoljno novca, stranih igrača tko zna kako će izgledati za koju godinu.

Trude se, pokušavaju, a trijumf protiv Maroka i mogući prolaz u drugi krug bi za njih bio dovoljno jaki vjetar u leđa. Večeras će treći put u povijesti na megdan Hrvatskoj. U prethodna dva duela nisu imali šanse. Robert Hedin ih vodi s klupe i on je najveća faca ove reprezentacije.

Amar Amitović je jedan od igrača ove reprezentacije. Koji se prije početka ove sezone vratio u Zavidoviće, Krivaju. Amitović je već ranije nosio dres Krivaje a u Zavidoviće je stigao u ljeto 2019. godine, te je s Krivajom u narednoj sezoni izborio plasman u Premijer ligu Bosne i Hercegovine. Amitović je rođen u SAD, ali se nakon šest godina njegova obitelj vratila u Kakanj.

"Rukomet u SAD u posljednjih nekoliko godina ozbiljno je shvaćen, te su dosta veća ulaganja i domaćih, ali i stranih sponzora. Glavni sponzor reprezentacije trenutno je Verizon i njihov ulazak u rukometni savez dokaz je da se radi ozbiljno. Kad je u pitanju rezultat trenutnog rada razvoja rukometa u Americi, došlo je do velikog pomaka u školama, gdje se počeo uvoditi na časovima tjelesnog odgoja u godišnji plan i rukomet. Ove godine po prvi put u historiji američkog rukometa sve omladinske i seniorska ekipa plasirale su se na Svjetsko prvenstvo. Mislim da je to još jedna stepenica više za popularizaciju i promoviranje rukometa u SAD", izjavio je Amitović.

Pored Amitovića tu je Domagoj Sršen koji je igrao za Zagreb, Metković, Meshkov Brest, Bjelovar. Golman Markovszki brani u Mađarskoj, najbolji strijelac Fofana koji je odučio utakmicu s Marokom igra u francuskom Angersu, braća Hueter srednjak i pivot su u njemačkom Dormagenu, u Španjolskoj je bio snažni pivot Donlin u Ademar Leonu. Brzi ljevak Chen je isto u Španjolskoj, Hines je godinama zvijezda druge Bundeslige. Gledajući po klubovima to ne izgleda toliko loše, međutim, u ovom trenutku je pobjeda protiv Maroka maksimum ove selekcije. Protiv Hrvatske će sve ovisiti o - Hrvatskoj.

Kopirati
Drag cursor here to close