Na pitanje o pravima žena u Iranu

Queiroz novinaru: Koliko ćete mi platiti da odgovorim na to pitanje?

Queiroz je na konferenciji za medija upitan kako mu je raditi za državu koja ima toliku opresiju na prava žena, odgovorio na krajnje čudan način.
Sport / Qatar 2022 | 16. 11. 2022. u 10:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Iranu tjednima traju protesti kojima se traži veća prava žena, a sve nakon smrti Mahse Amini koja nije nosila hidžab prema propisima pa je pretučena od strane moralne policije te je od posljedica i preminula. Ali Daei je posljednjih nekoliko dana u centru pažnje, tu je i njegov nekadašnji suigrač Ali Karimi koji su to je očito kontra trenutačno režima u Iranu. Koji imaju svoje mišljenje.

Kao vrlo vjerojatno i pojedini trenutačni igrači reprezentacije, što opet stvara jednu lošu atmosferu u kojoj je reprezentacija dolazi na završnu smotru. Ni novi - stari izbornik Carlos Queiroz nije bio pošteđen pitanja političke prirode.

Queiroz je na konferenciji za medija upitan kako mu je raditi za državu koja ima toliku opresiju na prava žena, odgovorio na krajnje čudan način.

"Koliko ćete mi platiti da odgovorim na to pitanje? Koliko ćete mi platiti? Razgovarajte sa svojim šefom i odgovorite mi. Nemojte mi u usta stavljati riječi koje nisam rekao. Samo pitam koliko ćete mi platiti za taj odgovor."

Bivši trener Reala nije želio jasno odgovoriti ni na pitanje hoće li njegovim igračima biti dopušteno da za vrijeme Mundiala protestiraju zbog situacije s pravima žena u svojoj zemlji.

"Igrači imaju samo jednu stvar u svojim mislima, a to je prolazak u drugi krug Svjetskog prvenstva. Ako bi to uspjeli napraviti ne bi bili samo dio povijesti, nego bi i stvarali povijest. Iran je šest puta bio na Svjetskom prvenstvu i nikada nije prošao u drugi krug", zaključio je Queiroz koji je reprezentaciju Irana naslijedio nakon što je smijenjen hrvatski trener Dragan Skočić.

Kopirati
Drag cursor here to close