Još jedan kandidat za osminu finala

Mitchell Duke za tri boda Australije

Ovo je za Australiju treća pobjeda na velikim takmičenjima, nakon Japana i Srbije, uspjeli su savladati Tunis.
Sport / Qatar 2022 | 26. 11. 2022. u 15:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Broj kandidata za prolaz u osminu finala je porastao za još jednu selekciju. To je Australija koja je vjerojatno u svim svojim kalkulacijama, planirala osvojiti tri boda protiv Tunisa i prije početka turnira. Jer realno, Francuska i Danska su drugi svijet. I uspjeli su popularni Socceroosi.

Jedan gol je odlučio pobjednika, onaj iz 23. minute kada je spretno glavom reagirao Mitchell Duke. Tunižani su do poluvremena dva puta opasno prijetili ali su neprecizni Drager i Msakni. U drugom poluvremenu Tunižani su pritisnuli te su pokušali doći do obrata, dok je Australija čekala svoju šansu u kontranapadima. Prijetili su i jedni i drugi, obje su reprezentacije imale šanse za pogotke, ali rezultat se sve do kraja nije mijenjao. Ovo je za Australiju treća pobjeda na velikim takmičenjima, nakon Japana i Srbije, uspjeli su savladati Tunis.

U nastavku dana, od 17 sati, u ovoj skupini D igraju Francuska i Danska. Trenutačno na ljestvici Francuska i Australija imaju po tri boda, dok Danska i Tunis imaju po jedan.

Kopirati
Drag cursor here to close