Reprezentacija Australije

Kada izbornik izostavi zeta sa spiska

"Jasno je svima koliko je ovo za mene bila teška odluka. Pričao sam s Trentom koji neko vrijeme nije igrao i bila je to baš teška odluka. Odlučio sam se za igrače poput Souttara i Rowlesa koji su u odličnim formama i zaslužili su da budu na popisu",
Sport / Qatar 2022 | 08. 11. 2022. u 21:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Australija ima najbolja iskustva sa Katarom. Ne nisu igrali protiv ove reprezentacije, ali upravo u ovoj zemlji, ostvarili su najvažniju pobjedu, za plasman na Svjetsko prvenstvo.

Šesti put u povijesti, peti put zaredom. Sada su i prije početka skrenuli pažnju na sebe, zahvaljujući izborniku Grahamu Arnoldu. Koji je pročitao spisak od 26 igrača za Mundijal, ali na njemu nema Trenta Sainsburyja, igrača Al-Wakre upravo iz Katara.

Sainsbury igra na poziciji stopera, skupio je od 2014. godine 58 nastupa u dresu australske reprezentacije, a bio je član momčadi koja je zaigrala na Mundijalu u Rusiji 2018. godine, jedan je od iskusnijih i ono što je još zanimljivije on je Arnoldov zet. Prije nekoliko godina oženio je Sainsbury izbornikovu kćerku Elissu s kojom ima dvoje djece. Njegovo ime na popisu svi su očekivali, ali on je doživio hladan tuš.

"Jasno je svima koliko je ovo za mene bila teška odluka. Pričao sam s Trentom koji neko vrijeme nije igrao i bila je to baš teška odluka. Odlučio sam se za igrače poput Souttara i Rowlesa koji su u odličnim formama i zaslužili su da budu na popisu", objasnio je Arnold.

"Ne znam je li se naljutio zbog toga, ali to je bilo jedino ispravno što sam mogao napraviti s obzirom na sve", dodao je australski izbornik.

Kopirati
Drag cursor here to close