Čovjek s maskom

"Maroko nije ista ekipa kao u grupi, moramo poginuti za medalju"

Hrvatskoj je na Svjetskom prvenstvu preostala samo jedna utakmica, u subotu od 16 sati s Marokom igramo za treće mjesto. O predstojećem važnom susretu govorio je Joško Gvardiol, koji je danas, nakon jučerašnje poštede, trenirao s ostatkom momčadi.
Sport / Qatar 2022 | 15. 12. 2022. u 22:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Novinar HRT-a Edin Mahmuljin prvo je pitao kakva je situacija s Gvardiolovom ozljedom.

"Situacija je bolja nego što je bila, nadam se da ću do zadnje utakmice biti potpuno zdrav i da ću odraditi to kako treba".

Mladi branič emotivno je doživio ispadanje od Argentine...

"Skupilo se svega, bili smo tako blizu i na kraju tako lako izgubili utakmicu. No okej, to je sad iza nas. Sad se okrećemo utakmici protiv Maroka, idemo osvojiti tu medalju".

Na pitanje kako je bilo igrati protiv Lionela Messija, kaže da mu to nije prvi susret sa slavnim Argentincem.

"Igrao sam protiv njega i u klubu. Potpuno je drugačiji igrač. Svi znamo o kakvom se igraču radi, mogli smo to i ovom prilikom vidjeti. Bilo je lijepo iskustvo, ali naravno da mi je žao što smo izgubili".

O tome je li se momčad psihički digla nakon poraza od Argentine, Gvardiol kaže:

"Nemamo što žaliti, ta utakmicaje iza nas. Imamo veliko finale za broncu. Ne smijemo puno razbijati glavu o tome da nam se ne bi obilo, trebamo biti spremni i poginuti za medalju".

Nakon što je pogledao polufinale između Francuske i Maroka, svjestan je da su ekipe na kraju turnira u drukčijem stanju, što naravno vrijedi i za Marokance.

"Nije to ista ekipa kakva je bila u grupi, moramo biti spremni na sve", zaključio je Gvardiol.

Kopirati
Drag cursor here to close