Vrtoglava cifra

Talijanski mediji: Gvardiol ide u City za 110 milijuna eura

Fabrizio Romano je prethodnih dana izvještavao kako je Chelsea najveći favorit za njegovo dovođenje, a talijanski Mercato donosi novu vijest.
Sport / Nogomet | 14. 12. 2022. u 11:56 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatska je stigla do polufinala Svjetskog prvenstva, a jedan od njenih najboljih igrača je 20-godišnji stoper Joško Gvardiol, igrač RB Leipziga za kojim je poludio cijeli nogometni svijet, iako se odavno nalazi u bilježnicama svih najvećih svjetskih nogometnih skauta.

Fabrizio Romano je prethodnih dana izvještavao kako je Chelsea najveći favorit za njegovo dovođenje, a talijanski Mercato donosi novu vijest. Naime, oni pišu kako ga žele dovesti Pep Guardiola i Manchester City. Cijena bi mogla iznositi i do 110 milijuna eura uz 20% od sljedećeg transfera koje bi Englezi bili dužni isplatiti Leipzigu. City bi ga kupio već u siječnju, ali bi ga ostavio u Njemačkoj na posudbi do kraja sezone, prenosi Index.hr.

Gvardiol je u Leipzig prešao uz odštetu od 18.8 milijuna eura. Dinamo prema ugovoru s Leipzigom ima 20 posto od Leipzigove zarade prilikom transfera Gvardiola u treći klub. Ako bi ga Leipzig prodao za spomenutih 110 milijuna eura, na tom transferu bi u odnosu na uloženo u Gvardiola zaradio 91.2 milijuna eura.

Dinamu bi pripalo 20 posto od tog iznosa, a to je 18.25 milijuna eura. Dinamo bi tako na igraču koji mu je u seniorskoj momčadi proveo samo dvije sezone i odigrao tek 52 utakmice zaradio ukupno preko 37 milijuna eura.

Ovim transferom Gvardiol ne bi samo postao najskuplji hrvatski igrač ikad nego i najvrjedniji branič u povijesti nogometa. Taj rekord sada drži Harry Maguire, kojeg je Manchester United platio 87 milijuna eura.

Kopirati
Drag cursor here to close