Rollercoaster na terenu

Srbija ispustila 3:1 protiv Kameruna!

Kada je Mitrović zaključio sjajnu akciju Srbije u 53. minuti za 3:1, činilo se kako Kamerun tone u poraz koji može biti vrlo uvjerljiv, ali ne.
Sport / Qatar 2022 | 28. 11. 2022. u 13:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kakva utakmica na Al Janoub stadionu. Najluđa do sada na ovom Svjetskom prvenstvu. Utakmica koja je vjerojatno navijače Srbije podsjetila na onu s Europskog prvenstva protiv Slovenije prije 22. godine. Podsjećamo u toj utakmici, Slovenija je imala prednost od 3:0 i igrača više, ali je na kraju završilo 3:3. Samo je priča nešto drugačije završila. Danas je Kamerun vodio 1:0, Srbija je sve preokrenula za vodstvo 3:1, na kraju je završilo 3:3.

Od početka utakmice publika, posebno ona neutralna je mogla uživati. Sve je počelo kad Mitrović pogađa okvir gola. Isti igrač ima zicer sedam minuta kasnije, ali je nema gola. Zato ide kazna na drugoj strani, po onom starom pravilu.

Nakon kornera, na drugoj stativi ostaje usamljen Castelletto koji nema problema s realizacijom. Finiš prvog dijela sa sobom nosi jako puno uzbuđenja. Kunde je sebičan u 44.minuti, prvi put njegov šut brani golman Srbije, drugi put je neprecizan.

I onda se događa ono što smo vidjeli već samo na drugoj strani. Pavlović je bio najviši u skoku nakon prekida kojeg je izveo Tadić pa je na semaforu 1:1. Igra se sudačka nadoknada u kojoj Sergej Milinković Savić donosi preokret. Sada je već 2:1, a priliku za 3:1 prije ulaska u svlačionice ima i Mitrović.

Kada je Mitrović zaključio sjajnu akciju Srbije u 53. minuti za 3:1, činilo se kako Kamerun tone u poraz koji može biti vrlo uvjerljiv, ali ne. Reprezentacija Srbije je ostala i dalje visoko, pomalo neočekivano, stigla je i ozljeda Pavlovića. Očekivalo se da će netko možda stati na loptu, ali to se nije dogodilo. Dvije kontre u dvije minute i situacija se promijenila.

U 64.minuti, ide akcija Kameruna, Aboubakar se prvo oslobodio jednog igrača Srbije, a onda efektno, lobom savladao Vanju Milinković-Savića na golu. Na prvu je dosuđena nedozvoljena pozicija, ali je VAR pomogao Kameruncima. Dvije minute poslije, slave Kamerunci jer je Aboubakar na drugoj stativi nesebično poslužio Choupo-Moting za 3:3.

Ponovno je džoker s klupe uletio u prostor, podigao pogled, a tamo vidio na drugoj stativi svog suigrača i dodao mu loptu za lagan završni zadatak. Bilo je prilika do kraja utakmice na jednoj i drugoj strani, možda je najbolja ona Mitrovića u 88. kada lopta ide zamalo preko gola. Ostalo je 3:3, Srbija je u problemu, Švicarska ima dva boda više. Sada će puno toga ovisti o susretu Brazila i Švicarske. Brazila koji je danas bez Neymara.

 

Kopirati
Drag cursor here to close