Drama u Alžiru

Kamerun golom u 124. minuti izborio Katar

U produžecima nije bilo golova sve do 118. minute kada je nastao delirij na stadionu uslijed gola Toube. Sekunde su Alžir dijelile od odlaska na SP, ali je šok uslijedio u 124. minuti kada je Toko-Ekambi zabio za 2:1 pobjedu gostiju.
Sport / Qatar 2022 | 30. 03. 2022. u 02:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zbog pravila gola u gostima koje je još uvijek na snazi u Africi, duel između Alžira i Kameruna je odlučen bukvalno u posljednjim sekundama. Alžir je u prvoj utakmici kao gost slavio 1:0, pa je u revanšu Kamerun trebao napraviti mali podvig. I to se dogodilo na krajnje nevjerojatan način.

Golom Choupa-Motinga u 22. minuti, Kamerun se vratio u igru, tačnije utakmice je otišla u produžetke. U regularnom tijeku utakmice, poništen je gol Slimanija zbog offsidea. Još jedan gol Alžircima je poništen, opet je strijelac bio Slimani. Ovaj put je sudac Gassama pregledavao snimak, kako bi utvrdio da li je Slimani igrao rukom.

Kada je to utvrdio, domaći navijači su počeli ubacivati predmete u teren. U produžecima nije bilo golova sve do 118. minute kada je nastao delirij na stadionu uslijed gola Toube. Sekunde su Alžir dijelile od odlaska na SP, ali je šok uslijedio u 124. minuti kada je Toko-Ekambi zabio za 2:1 pobjedu gostiju i plasman Kameruna na Svjetsko prvenstvo.

Video: Detalji sa utakmice Alžir - Kamerun 

Sa jedne strane neopisivo slavlje, sa druge nevjerojatna tuga. Djamel Belmadi, izbornik Alžira je jako teško primio ovaj poraz, u jednom trenutku čak mu je i pozlilo.

Video: Izbornik Alžira u očaju 

 

Kopirati
Drag cursor here to close