Sve zbog novca

Van Gaal optužuje Fifu: Smiješno je organizirati SP u Kataru

Izbornik nizozemske nogometne reprezentacije Louis Van Gaal izjavio je u ponedjeljak da je "smiješno što se Svjetsko prvenstvo održava u Kataru".
Sport / Qatar 2022 | 21. 03. 2022. u 22:54 Bljesak.info/Hina

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: AFC Ajax / Louis Van Gaal

Izbor Katara za domaćina jedan je od najkontroverznijih u povijesti FIFA-e, smatra nizozemski izbornik.

"Mi igramo u zemlji za koju FIFA kaže da želi tamo razvijati nogomet. Riječ je o novcu, o komercijalnim interesima. To je bitno u FIFA-i. Smiješno je da ćemo igrati u Kataru. FIFA kaže da je to zbog razvoja nogometa u toj zemlji. A kako se radi na razvoju? Organiziranjem turnira tamo? To je glupost. Svi znaju da radi o novcu, o komercijalnim interesima. To je ono što je važno za FIFA-u", rekao je Van Gaal.

Glasovanje kojim je Katar osvojio domaćina Svjetskog prvenstva 2022. popraćeno je brojnim optužbama za korupciju, no FIFA je to demantirala. Katar je također bio na meti brojnih agencija za ljudska prava zbog uvjeta rada građevinskih radnika.

"Što mislite zašto nisam u FIFA-inim komisijama sa svojom stručnošću? Zato što sam se uvijek protivio ovakvoj organizaciji. Nije u redu", zaključio je Van Gaal, žestoko optuživši FIFU.

"Mogu to kasnije reći i u Kataru, ali to neće pomoći svijetu da se riješi ovog problema", dodao je.

Nizozemska se kvalificirala na ovogodišnje Svjetsko prvenstvo prvim mjestom u svojoj kvalifikacijskoj skupini. Pobijedila je u sedam od svojih deset utakmica i tako izborila mjesto ispred rivala iz skupine G Turske i Norveške.

Svjetsko prvenstvo 2022. trajat će od 21. studenog do 18. prosinca.

Kopirati
Drag cursor here to close