Čeka se rasplet u skupini

Hrvatska u ponedeljak od 16 sati, Španjolska najrealnija opcija

svoju narednu utakmicu osmine finala, Hrvatska će igrati u ponedjeljak, opet u istom terminu od 16 sati. Španjolska izgleda kao najrealnija opcija, ali treba pričekati.
Sport / Qatar 2022 | 01. 12. 2022. u 18:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tko je suparnik Hrvatske u osmini finala? U ovom trenutku to nije poznato, tek je sigurno da će to biti prvoplasirana selekcija iz grupe E. U ovom trenutku je to Španjolska, ali je velika gužva u ovoj skupini. Španjolci imaju četiri boda, Japan tri, Kostarika tri, Njemačka jedan. I svi mogu u osminu finala.

Večeras se sastaju Španjolska - Japan i Njemačka - Kostarika. Ipak, ono što je poznato, Njemačka je u bodovno najtežoj situaciji te joj igra samo pobjeda protiv Kostarike. Dođe li do nje, bit će drugoplasirana neovisno o rezultatu Španjolske i Japana te ne može igrati protiv Hrvatske. Japan za osminu finala ne smije izgubiti.

U slučaju remija sigurno prolazi ako i Njemačka i Kostarika odigraju neriješeno. S remijem može proći i ako Njemačka minimalno pobijedi, ali tada će se gledati ukupan broj postignutih golova tih ekipa. Pobjeda Japanu donosi prolazak, gotovo sigurno s prve pozicije.Španjolskoj pobjeda protiv Japana garantira prvo mjesto. I remi joj je dovoljan za prolazak, i to najvjerojatnije s prvog mjesta - može pasti na drugo samo ako Kostarika dobije Njemačku. Izgubi li Španjolska od Japana, za prolazak joj treba ili remi Kostarike i Njemačke ili pobjeda Njemačke. U tom slučaju bi odlučivala gol-razlika.

Također, svoju narednu utakmicu osmine finala, Hrvatska će igrati u ponedjeljak, opet u istom terminu od 16 sati. Španjolska izgleda kao najrealnija opcija, ali treba pričekati. Iznenađenja su počela jučer i sinoć, zato treba pričekati kraj večerašnjih duela.

Kopirati
Drag cursor here to close