U pravu su

FIFA: Ovu petoricu Hrvata vrijedi gledati na SP-u

Fifa je uoči Svjetskog prvenstva u Kataru odlučila fanove upoznati sa svakom reprezentacijom. Za svaku nacionalnu vrstu izdvojili su petoricu igrača koje vrijedi gledati, a jedan je tekst je posvećen Hrvatskoj.
Sport / Qatar 2022 | 17. 11. 2022. u 22:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Naravno, prvi na ovoj listi petorice Hrvata je Luka Modrić.

"Modrić je beskonačan, godine ga ne sustižu. On je pun paket, multitalentiran vezni igrač s izvrsnom kontrolom lopte, vješt u osvajanju posjeda i fenomenalan distributor i finišer. Zbrojite sve te kvalitete i dobit ćete nogometaša koji zasigurno zaslužuje svoje mjesto među velikanima igre”, glasi hvalospjev o hrvatskom ‘Maestru‘, a od ostalih osobina istaknuli su njegovu skromnost i velikodušnost izvan terena, na kojemu pak ostavlja ogroman utjecaj. Te su ga osobine “pretvorile u jednog od najlegendarnijih veznjaka modernog doba”, a Modrićevo “vodstvo i talent ponovo će biti katalizator da Hrvatska ode do kraja", pišu o Modriću.

Drugi na listi je, očekivano, Ivan Perišić.

"Perišić je također lider koji može podići momčad u ranoj fazi turnira. Za njega nema većeg motiva od navlačenja kockastog dresa Hrvatske. Krasi ga cjeloživotna privrženost hrvatskim bojama i glad za nastupom na najvećoj pozornici, a to su još dva razloga zašto ćemo ga posebno promatrati u Kataru", navode na stranici Fife.

Treći na listi je neumorni Marcelo Brozović.

"Brozović se nalazi u vrhunskoj fazi karijere. Ovaj svestrani playmaker u potpunosti može iskoristiti svoje vještine i bogato iskustvo. Marcelo je vrlo inteligentan igrač, a sposoban je osigurati ravnotežu igre u obrani i napadu", smatraju.

Četvrti na listi je Mateo Kovačić.

"Trojac Brozović, Modrić i Kovačić bit će jedna od najsnažnijih veznih jedinica u Katru. Mateo Kovačić još je jedan svestrani igrač kojim se Hrvati mogu pohvaliti. On je beskompromisni ofenzivac sa sposobnošću pretvaranja izgubljenih lopti u šanse za gol. On je prirodni talent, još opasniji zbog inozemnih iskustava. U Chelseaju je postao čeličan igrajući u fizički zahtjevnoj Premier ligi", piše novinar Fife.

Posljednji na listi, ali ne manje vrijedan, je Mario Pašalić.

"Mario Pašalić će poboljšati konkurentsku prednost Hrvatske svojom sposobnošću da uđe u prostor koji ostavljaju protivničke obrane. Pašalić je prošle godine zabio 13 puta za Atalantu u Seriji A, što je impresivan rezultat u momčadi koja njeguje pozicijsku rotaciju. Ove sezone mučio se s golgeterskim učinkom, ali u dresu crveno-bijele Hrvatske dobit će više slobode", zaključili su iz Fife, piše Sport Klub.

Kopirati
Drag cursor here to close