Katar 2022.

Bez pobjednika u prvom susretu skupine H

Korejci su življe krenuli u susret, ali osim posjeda lopte nisu stvorili nekakve probleme dovbro postavljenoj urugvajskoj obrani.
Sport / Qatar 2022 | 24. 11. 2022. u 16:04 Hina

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U susetu 1. kola skupine H Svjetskog nogometnog prvenstva Urugvaj i Južna Koreja su na stadionu Education City igrali 0-0.

Tijekom čitavog susreta niti jedan sastav nije uputio udarac u okvir gola iako su Urugvajci u dva navrata tresli vratnicu.

Korejci su življe krenuli u susret, ali osim posjeda lopte nisu stvorili nekakve probleme dovbro postavljenoj urugvajskoj obrani.

Prvi su ipak zaprijetili Urugvajci, u 19. minuti Gimenez je uputio dugu loptu iz svoje zadnje linije, Valverde se je domogao između dva stopera Koreje, ali pucao je preko vrata. Tri minute potom uslijedilo je ubacivanje s desne strane u kazneni prostor Južne Koreje, no nitko od urugvajskih napadača nije dobro reagirao.

Odličnu priliku za vodstvo Južna Koeja je imala u 34. minuti kada je Na odlično poslao loptu u srce kaznenog prostora, ali je napadač Ui-Jo Hwang iz idealne pozicije pucao preko vrata.

Najbliži pogotku u prvih 45 minuta ipak je bio Urugvaj i to nakon prekida. Kapetan Godin je bio najviši u skoku nakon kornera, ali je njegov udarac s pet metara zaustavila vratnica.

Drugo poluvrijeme je započelo na identičan način kao prvo, Južna Koreja je imala veći posjed, ali bez opasnih akcija, da bi Urugvaj prvi zaprijetio u 63. minui. Nunez je projurio po lijevoj strani, ali je njegov pokušaj upošljavanja Suareza osujetio vratar Kim. Za novo uzbuđenje moralo se čekati do 81. minute kada je Cavani primirio loptu za Nuneza koji je pucao iskosa s lijeve strane s vrha kaznenog prostora, ali lopta je prohujala metar pored vratnice.

U "kamilici" od utakmice najveća uzbuđenja praktički da su se dogodila u 89. i 90. minuti. Prvo je Valverde osvojio 20-ak metara s loptom u nogama i onda se odlučio za udarac s više od 20 metara, no lopta je umjesto u gornjem desnom kutu korejskog gola odsjela na vratnici. Samo minutu potom grubo je pogriješio urugvajski vratar Rochet koji je ispucao loptu izravno u noge najopasnijeg korejskog napadača Sona. Uslijedio je udarac sa 22-23 metra koji je prošao uz vratnicu.

Od 17 sati svoj susret 1. kola ove skupine igrat će Portugal i Gana.

Kopirati
Drag cursor here to close