Zagrijavnje za utakmicu

Amerikanci tvrde: Iranci moraju pjevati himnu

Par sati prije samog susreta opet su se oglasili Amerikanci, točnije rečeno novinarka Natasha Bertrand koja je napisala kako su igrači prisiljeni pjevati himnu, jer ako to ne naprave njihove će obitelji biti uhićene i mučene.
Sport / Qatar 2022 | 29. 11. 2022. u 10:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na posljednjoj pres konferenciji prije večerašnjeg susreta između Irana i SAD je bilo više nego zanimljivo.Gregg Berhalter i kapetan Tyler Adams su našli pred novinarima od koji su oni iz Irana postavljali uglavnom pitanja "politički motivirana".

Tako su Berhalter i Adams morali govoriti o rasizmu u Americi, strogom viznom režimu koji prolaze iranski državljani, prisutnosti Amerikanaca u Perzijskom zaljevu i brojnim drugim političkim pitanjima. U jednom trenutku je Gregg Berhalter izjavio:

"Ne znam dovoljno o politici. Ja sam nogometni trener. Nisam vješt u međunarodnoj politici pa ne mogu komentirati."

Par sati prije samog susreta opet su se oglasili Amerikanci, točnije rečeno novinarka Natasha Bertrand koja je napisala kako su igrači prisiljeni pjevati himnu, jer ako to ne naprave njihove će obitelji biti uhićene i mučene, prenijela je CNN-ova novinarka. Podsjećamo, igrači su u znak protesta prije prve utakmice protiv Engleske odbili pjevati himnu, ali su prije utakmice protiv Walesa promijenili svoju odluku.

Zanimljivo, da su nakon utakmice 1998. godine, koja je igrana na Svjetskom prvenstvu, Amerikanci objavili podatak da su igračima Irana oduzete putovnice uz napomenu da će im biti vraćeni ako pobjede.

Kopirati
Drag cursor here to close