BIo tek 13. nakon prve serije

Žyla na nevjerojatan način obranio naslov svjetskog prvaka

Sport / Ostali sportovi | 26. 02. 2023. u 11:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Poljski skakač na skijama Piotr Žyla senzacionalno je u subotu na Planici obranio naslov svjetskog prvaka, osvojen 2021. na maloj skakaonici u Oberstdorfu.

Nije senzacija, ali način na koji je to napravio je sasvim sigurno nevjerojatan. Jer je nakon prve serije Piotr Žyla bio tek na 13. mjestu. Stefan Kraft je bio vodeći sa 102.5 metra i 133.5 bodova, dok su drugo i treće mjesto držali Andreas Wellinger i Karl Geiger. Žyla je ukupno imao tek 127.6 bodova.

U prevrtljivim vjetrovitim uvjetima 36-godišnji Poljak je, nakon razočaravajućeg nastupa u prvoj seriji, odlučno i agresivno ušao u finalni pokušaj te poletio do 105 metara, što je novi rekord na ovoj skakaonici. Žyla je prizemljio u gotovo savršen telemark, što mu je donijelo 134.2 boda za taj skok, a ukupno 261.8 u zbroju s prvom serijom. Do kraja, nitko d preostalih 12 koji su nastupili iza njega nije uspio dostići.

Drugoplasirani iz prve serije, Nijemac Andreas Wellinger, skokom od 102 metra obranio je svoju poziciju i osvojio srebrno odličje zaostavši za Žylom 2.6 bodova. Nijemci su došli i do bronce zahvaljujući Karlu Geigeru, koji je za pobjednikom zaostao za 4.1 bod. Slovenci su se nadali da mogu doći do medalje, jer su imali Anžea Lanišeka na šesto mjestu nakon prve serije, dok je Timi Zajc bio sedmi. Na kraju nisu bili ni blizu. Lanišek je završio deveti, Zajc deseti.

Kopirati
Drag cursor here to close