Organizatori Roland Garrosa odlučili

Zverevu zabranjeno na terenu "udaranje" insulina

"Imam samo dvije pauze za toalet, a u najboljem meču od pet setova ponekad moram ubrizgati četiri ili pet puta insulin. To bi značilo da se ne dozvoljava nešto što je neophodno za moje zdravlje i život", rekao je Zverev nakon meča.
Sport / Ostali sportovi | 06. 06. 2023. u 09:46

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Za razliku od turnira u Rimu kada smo se uvjerili kako Alexander Zverev ima problema s dijabetesom, na Roland Garrosu za njemačkog tenisača vrijede nešto drugačija pravila. Zverev je prošle godine otkrio da mu je dijagnosticiran dijabetes tipa 1 kada je imao samo tri godine te da mora redovno uzimati insulin kako bi održao nivo šećera u krv. Tijekom meča protiv Dimitrova u Parizu, Zverev je na pauzi između gemova opet krenuo dati sebi injekciju, međutim to nije mogao uraditi na terenu.

"Rekli su mi kako moram napustiti teren. Tijekom mog posljednjeg meča saopćili su mi da će se to računati kao pauza za toalet. Imam samo dvije pauze za toalet, a u najboljem meču od pet setova ponekad moram ubrizgati četiri ili pet puta insulin. To bi značilo da se ne dozvoljava nešto što je neophodno za moje zdravlje i život", rekao je Zverev nakon meča.

Međutim, tu nije bio kraj. Zverev je napustio teren kako bi uzeo insulin, ali onda ga je zaustavio supervizor Roland Garrosa koji ga je obavijestio da je samo ljekar ovlašten da daje takve injekcije.

"Supervizor koji nije znao za ovo ušao je u prostoriju, uspaničio se i rekao: "Ne, ne, ne možete to. Doktor mora doći da ubrizga injekciju". Rekao sam mu da imam dijabetes od svoje treće godine i da znam točno što radim. Međutim, on je samo odgovorio: "Ne, to mora uraditi doktor." Rekli su da izgleda čudno kada ovo radim na terenu. Ako to ne uradim, moj život će biti u opasnosti. Ipak, rekli su da izgleda čudno. Ova diskusija nema smisla", ogorčen je Zverev.

Kopirati
Drag cursor here to close