Odluka ATP-a

Zverevu uvjetna kazna

Nakon što je izgubio u parovima u Acapulcu i uznemiren zbog odluke suca, Zverev je prišao stolici suca Alessandra Germanija i razbio reket o nju, te bio vrlo blizu da pritom ozlijedi suca.
Sport / Ostali sportovi | 08. 03. 2022. u 07:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Upravno tijelo ATP Toura izreklo je trećem tenisaču svijeta Nijemcu Alexanderu Zverevu uvjetnu kazno od osam tjedana neigranja zbog razbijanja reketa o sudačku stolicu na prošlomjesečnom ATP turniru u Acapulcu, zbog čega je izbačen s tog turnira.

U odluci se navodi da je Zverev kažnjen dodatno novčanom kaznom od 25.000 dolara i suspenzijom u trajanju od osam sedmica. Jasno, je međutim, navedeno da se ova kazna aktivira samo ako teniser ponovi sličan prekršaj u narednih godinu od dana incidenta.

Kao rezultat toga, Zverevu je izrečena dodatna novčana kazna od 25.000 dolara i suspenzija na period od osam sedmica sa bilo kojeg događaja koji je odobrio ATP. Međutim, novčana kazna i suspenzija se neće primijeniti pod uvjetom da tijekom uvjetnog perioda, koji završava 22. veljače 2023. (jedna godina od incidenta), igrač ponovo ne počini prekršaj Kodeksa, koji rezultira novčanom kaznom za:

Nesportsko ponašanje zasnovano na činu kao što je nepoštovanje ili agresivno ponašanje usmjereno prema službenoj osobi, protivniku, gledatelju ili drugoj osobi tokom ili po završetku meča

Verbalno ili fizičko zlostavljanje službenog lica, protivnika, gledaoca ili bilo koje druge osobe na terenu ili na mjestu [ATP događaja.

Ako se ovi uvjeti ispune, kazne će biti formalno odbačene nakon završetka uvjetnog roka. Ako se ovi uvjeti ne ispune, kazne će biti izrečene nakon što se iscrpi bilo koji žalbeni proces.

*Tekst na portalu Bljesak.info o kazni tenisaču izmijenjen je nakon upozorenja Raskrinkavanja da se, zbog teksta agencije Hina, čitatelji mogu dovesti u zabludu o točno izrečenoj kazni jer nije bilo naglašeno da je kazna izrečena uvjetno.

Kopirati
Drag cursor here to close