Meč za status izazivača

Zhang spreman za Hrgovića

"Borim se svoju državu i učinit ću svoje ljude ponosnima. Neće se dobro provesti sa mnom u ringu. Svi misle da je on (Hrgović) potencijal za postati najboljim na svijetu, ali ja vjerujem da sam bolji borac", poručuje Zhang.
Sport / Ostali sportovi | 20. 08. 2022. u 10:56 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jedna od uvodnih borbi spekatakularnog meča Joshua - Usyk je svakako i ona Filipa Hrgovića protiv opasnog Kineza Zhileia Zhanga. Zhang je za mnoge velika nepoznaninica, međutim radi se teškašu koji je trenutačno neporažen. 39-godišnji kineski teškaš iza sebe ima 24 profesionalne pobjede i jedan remi, a 2008. godine okitio se i srebrnom olimpijskom medaljom. 19 puta slavio je nokautom u profesionalnim mečevima i radi se o jako opasnom boksaču.

Međutim, gledajući imena protivnika teško se tu može pronaći neko veliko ime. Zhang je pobjedom osigurao status izazivača u teškoj kategoriji. Kao prvi Kinez ikada.

"Pobjedom u ovom meču postao bih prvim Kinezom koji je dobio status obveznog izazivača u teškoj kategoriji. Dakle, ovo ima veliko značenje za kineski profesionalni boks i ovaj meč jako je bitan za mene i moju državu. Borim se svoju državu i učinit ću svoje ljude ponosnima. Neće se dobro provesti sa mnom u ringu. Svi misle da je on (Hrgović) potencijal za postati najboljim na svijetu, ali ja vjerujem da sam bolji borac. Međutim, u subotu ćemo saznati tko je uistinu bolji".

Kopirati
Drag cursor here to close