UFC

Zbog bolne ozljede Rakić će još morati pričekati na titulu

Rakić se povukao unazad i tada si je iznenadno ozlijedio koljeno nakon čega je uz bolnu grimasu pao na pod.
Sport / Ostali sportovi | 15. 05. 2022. u 08:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jan Blachowicz je ipak završio kao taj koji će vjerojatno idući biti na redu za napad na pojas poluteške kategorije, ali ne na način koji je on to zasigurno priželjkivao.

Prvu rundu Jan je započeo sa kickovima, a Rakić ga je već u početku "načeo" i raskrvario ga udarcem ispod lijevog oka što je Blachowicz vidno smetalo tijekom čitave runde.

Aleksandar je također na regularnoj razini bacao kickove i na taj način skupljao bodove kod sudaca. I jedan i drugi su imali dobrih trenutaka, a Rakić je bio taj koji je gurao borbu naprijed. U posljednjoj minuti prve runde Rakić malo usporava i runda završava u blagoj prednosti srpskog borca.

U drugoj rundi Rakić dobro pogađa Blachowicza koji pada na pod, a dok su bili u parteru Blachowicz je imao jedan dobar pokušaj gušenja trokutom, no Rakić se uspio izvući i nastavljao kažnjavati Poljaka.

Rakić je bacao kratke udarce i laktove kad god se ukazala prilika za to, a borbu na tlu je relativno lagano kontrolirao. Krajem runde Blachowicz se uspio ustati na noge, no premalo vremena je ostalo da bi napravio ikakvu bitnu razliku.

U trećoj rundi Jan je shvatio da mora stisnuti ako želi borbu okrenuti u svoju korist. Nakon kicka nogom i nekoliko lijevih direkata Rakić se povukao unazad i tada si je iznenadno ozlijedio koljeno nakon čega je uz bolnu grimasu pao na pod, a sudac je ubrzo zaustavio borbu.

Iako je u prve dvije runde Rakić pokazao dominaciju i bolju kvalitetu u parteru gdje su stručnjaci smatrali da će Jan imati svoju najveću šansu, nažalost nije uspio upisati važnu pobjedu i dobiti priliku za napad na pojas, piše Fight site.

Kopirati
Drag cursor here to close