Velika najava

Aleksandar Rakić: ''Želim biti novi GSP, najsvestraniji borac u kategoriji''

Rakića nismo gledali od trećeg mjeseca ove godine i pobjede nad Thiagom Santosom. Više od godinu dana razmaka stvorit će se između dva njegova nastupa.
Sport / Ostali sportovi | 17. 12. 2021. u 10:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Proteklog tjedna, napokon smo saznali službeni datum i protivnika koji će se obračunati s Aleksandrom Rakićem. Donedavni prvak Jan Blachowicz bit će vjerojatno posljednji Rakićev test prije napada na titulu, naravno, ukoliko srpski borac pobijedi u tom meču. Borba između ''Rakete'' i Jana održat će se u trećem mjesecu iduće godine, točnije 26. ožujka, a radi se ujedno i o glavnoj borbi večeri na UFC Fight Night 206 priredbi, piše Fightsite.

Rakića nismo gledali od trećeg mjeseca ove godine i pobjede nad Thiagom Santosom. Više od godinu dana razmaka stvorit će se između dva njegova nastupa. Dugo je Aleksandar prozivao Jirija Prochazku koji će se ipak boriti za pojas, a u igri je bio i Anthony Smith. Na koncu, Rakić će se boriti protiv Jana Blachowicza koji je 30. listopada izgubio pojas u meču protiv Glovera Teixeire. Srpski borac u razgovoru za MMA News otkrio je koliko dugo mu je Blachowicz na radaru.

''Mislim da su mi iz UFC- a ponudili tu borbu 2-3 tjedna nakon njegovog poraza od Glovera. Odmah sam prihvatio i čekali smo njegov (Janov) odgovor. On je tad bio na odmoru jer je prošao težak trening kamp i borbu. Prije otprilike dva tjedna, obojica smo potpisali ugovore. Dakle već neko vrijeme, Jan je u mojoj glavi i na mom radaru.'', rekao je Aleksandar.

Upitan je Rakić jesu li se još neka imena nalazila u konkurenciji za idućeg protivnika. Jedan od boraca koji sve brže napreduje prema vrhu kategorije jeste Dagestanac Magomed Ankalaev. 29-godišnjak je u svom UFC debiju nes(p)retno izgubio od Paula Craiga u posljednjoj sekundi borbe kojom je dominirao, no upisao je sedam uzastopnih pobjeda nakon toga. Trenutno je šestorangirani u poretku izazivača poluteške kategorije i savlada li Thiaga Santosa u trećem mjesecu iduće godine, također će se uključiti u borbu za sami vrh i pojas poluteške kategorije.

''Htio sam meč protiv Jirija Prochazke za idućeg izazivača, ali on nije pristao. Rekao je da čeka pobjednika između Jana i Glovera te da će se borit za pojas. Ankalaev je tip koji je pobijedio gotovo sve svoje mečeve. Dobio je Volkana, dakle ima samo jednu Top 10 pobjedu. Ako se borim protiv njega, ja mogu puno izgubiti, a ništa dobiti. Idući meč mu je protiv Thiaga Santosa koji je u Top 5. Mislim da zasad radi dobar posao. Jiri, Magomed i ja ćemo dugo vladati ovom kategorijom. Prije ili kasnije, borit ću se s njim.'', objasnio je ''Raketa''.

Anthony Smith jedan je od najglasnijih boraca kad je u pitanju prozivanje Aleksandra Rakića. ''Lionheart'' se ne može pomiriti s uvjerljivim porazom koji mu je Rakić nanio u osmom mjesecu prošle godine i željan je revanša. Ipak, u jednom trenutku, Smith se okrenuo ka Janu Blachowiczu te je tvrdio da su mu čelnici UFC-a ponudili taj meč. Međutim, u priču se ubrzo uključio Aleksandar Rakić, a Smith je javno izjavio kako će biti povrijeđen ukoliko mu Rakić ''preotme'' taj meč. Upravo to se i dogodilo, a Rakić se osvrnuo na Smithove nedavne izjave.

''On me prozvao nakon zadnjeg meča. Ja sam odmah pristao boriti se u prosincu, no on se nije mogao boriti. Ozlijeđen je i sada priča iza ekrana. Govori kako je povrijeđenih osjećaja jer sam ja dobio meč protiv Blachowicza. Briga me za njega i njegove osjećaje. Začepi, oporavi se, upiši još koju pobjedu i onda možemo razgovarati. To je sve, nemam ništa drugo za reći o njemu. Poštujem ga kao borca, ali previše priča i to mi se ne sviđa.''

Mnoge zanima kako će Rakić pristupiti meču protiv Jana Blachowicza. Poljak je poznat kao tvrd borac s izuzetno moćnim udarcima, no često gubi mečeve u kojima protivnici odlučuju hrvati i rušiti ga više puta. Naime, Jan unutar UFC-a ima omjer 2-3 protiv boraca koji ga ruše tri ili više puta. 9-3 njegov je omjer protiv boraca koji ga ruše manje od tri puta unutar meča. Glover Teixeira rušio ga je dvaput, no to je bilo dovoljno da ga savlada submissionom u drugoj rundi. Nije tajna da je Rakić sve zaljubljeniji u svoje hrvanje, no Aleksandar tvrdi kako je spreman obračunati se s Janom u svakom segmentu MMA-a.

''On je čvrst tip, iz Poljske je. Ljudi iz tog dijela su stvarno čvrsti. Ja sam iz istog područja, isti sam. Sebe vidim kao puno svestranijeg borca nego što je Jan, ali to ništa ne znači. Nikad ne znate što se može dogoditi u borbi. Bit ću spreman na hrvanje, grappling i stojku 25 minuta, svejedno je. Ovisi što će mi Jan pružiti, a to ću saznati nakon prve minute ili prve runde. Bit ću spreman na sve, jer konstantno napredujem u svim segmentima. Želim biti novi Georges St-Pierre, da budem najsvestraniji borac u kategoriji. Na dobrom sam putu ka tome.'', izjavio je trećerangirani izazivač poluteške kategorije, Aleksandar Rakić.

James Lynch s MMA Newsa i Aleksandar Rakić prošli su još niz tema kao što su Khamzat Chimaev, prelazak Jona Jonesa u teškoj, ali i destinacija Rakićevog trening kampa. Srpski borac otkrio je kako postoji mogućnost da ponovno dođe u zagrebački ATT, a kompletan razgovor možete pogledati OVDJE.

Kopirati
Drag cursor here to close