Hrvatska ostala bez završnog turnira

Pavić : Tužno je bilo vidjeti da na Gripama ima više Finaca

"Tužno je bilo vidjeti da ima 200, 300 Finaca i da ih ima više nego naših na tribinama. Malo jesmo razočarani. Ja se samo mogu nadati da će sljedeći put, gdjegod budemo igrali u Hrvatskoj, biti bolje nego što je bilo sada, " rekao je Pavić.
Sport / Ostali sportovi | 16. 09. 2023. u 09:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Davis Cup reprezentacija Hrvatske je kolo prije kraja skupine kojoj je bila domaćin ostala bez šanši za plasman na završni turnir u Malagu. Prvi put u posljednje tri sezone zaustavljena je prije polufinala ovog natjecanja. Nakon poraza od Amerikanaca, bolja od oslabljene Hrvatske bila je Finska.

U oslabljenom sastavu neigranjem dvojice ozlijeđenih stožernih igrača, Borne Ćorića i Marina Čilića, hrvatski izbornik Vedran Martić imao je na raspolaganju Bornu Goju kao najbolje rangiranog igrača, uz dvojicu debitanata Dinu Prižmića i Duju Ajdukovića te odličan par u Ivanu Dodigu i Mati Paviću. Takav je sastav u dvobojima s američkom i finskom reprezentacijom bio konkurentan, ali je u oba slučaja ostao bez ukupne pobjede. Protiv Amerikanaca su nijanse prevagnule na stranu gostujuće reprezentacije u igri parova, a protiv Finaca su nijanse odlučile oba pojedinačna dvoboja pa parovi nisu imali rezultatski značaj.

"Znao sam da će ovo biti težak meč. Virtanen je dobar u dvorani, a Prižmić je odigrao dobar meč. Gojo je protiv Ruusuvuorija mogao osvojiti prvi set i onda bi možda bio drugačiji rezultat. Finska ima jako dobru momčad, a mi smo bili bez dvojice udarnih igrača. Da su bili tu, imali bi Goju na poziciji drugog igrača, što automatski mijenja situaciju. Nismo mogli ništa nego se boriti. Nitko ne zna da je Mate Pavić cijelu prošlu noć povraćao, bio bolestan i takav igrao. To pokazuje kakav je naš duh, koliko smo spremni za borbu. No, ne možemo glavom kroz zid. Oni su bili bolji. Sad s Amerikancima igraju meč za prolaz, a mi ćemo odigrati još u nedjelju s Nizozemcima”, izjavio je Vedran Martić nakon poraza od Finske.

Splićanin Mate Pavić, se osvrnuo na uglavnom prazne tribine dvorane na splitskim Gripama. Potpuno drugačija slika u odnosu na 2005. kad su Ivan Ljubičić i Mario Ančić ostvarili pobjede protiv Rumunjske i Rusije, a mladi Mate bio skupljač lopti.

"Treba biti realan i uzeti u obzir da je nekada bio format natjecanja drugačiji, da su cijene ulaznica bile drugačije i da je naš savez bio organizator. No, tužno je bilo vidjeti da ima 200, 300 Finaca i da ih ima više nego naših na tribinama. Malo jesmo razočarani. Ja se samo mogu nadati da će sljedeći put, gdjegod budemo igrali u Hrvatskoj, biti bolje nego što je bilo sada."

Kopirati
Drag cursor here to close