Dijametar bacačkog kruga bio je veći od dopuštenog

World Athletics poništio svjetski rekord američkog bacača kugle

Stvarno ne znam odakle ovo pravilo - izjavio je Ryan Crouser
Sport / Ostali sportovi | 13. 04. 2023. u 13:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Međunarodni atletski savez (World Athletics) objavio je kako se ne priznaje svjetski rekord američkog bacača kugle Ryana Crousea koji je sredinom veljače ove godine na dvoranskom mitingu u Potacellu Idahu ostvario rezultat od 23.38 metara.

Iz World Athleticsa su objavili kako dvorana Pocatellu nije certificirani objekt te kako je dodatnom istragom utvrđeno kako bacalište kugle nije zadovoljavalo potrebne standarde.

''Dijametar bacačkog kruga bio je veći od dopuštenog na svakoj mjernoj točki, a inklinacija zone slijetanja kugle također je bila veća na svakoj mjernoj točki'', objavila je krovna svjetska atletska organizacija, prenosi Hina.

Nakon što mu je poništen novi rekord oglasio se i Crouser putem instagrama:

''Ovo nije novi problem. Stvarno ne znam odakle ovo pravilo''.

Crouseru tako najbolji rezultat u karijeri ostaje hitac iz lipnja 2021. godine kada je na otvorenom u Eugeneu bacio kuglu do 23.37 metara, odnosno samo centimetar manje od poništenog rezultata iz Pocatella, što je također svjetski rekord, dok je njegov najbolji rezultat u dvorani 22.82 metara iz siječnja 2021. godine što je najbolji rezultat ostvaren u dvorani u povijesti.


 

 
Kopirati
Drag cursor here to close